Υποβαθμισμένη η προσπάθεια για την παροχή αερίου στο Νομό Καστοριάς από τους Βουλευτές – Δημάρχους και Μ.Μ.Ε (ένας αναγνώστης)

κατηγορία : ΑΠΟΨΕΙΣ από

 

Καστοριά 1/2/2017

Είναι αλήθεια ότι όλα τα ΜΜΕ του Νομού μας ασχολήθηκαν ποικιλοτρόπως με την παροχή αερίου για την περιοχή μας, οι τοπικές εφημερίδες έγραψαν, διέθεσαν αρκετό χρόνο, τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα έπαιξαν στις εκπομπές τους,  προκάλεσαν και κάλεσαν τους βουλευτές του Νομού μας και τους Δημάρχους να απαντήσουν ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΑΕΡΙΟ από τον αγωγό ΤΑΡ, ο οποίος θα περάσει από τα κτήματα μας για να πάει Αλβανία- Ιταλία – ΕΕ.  «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ» Η σιωπή τους  μας φοβίζει και μας ανησυχεί γιατί  ο ΤΑΡ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, να περάσει τον αγωγό τους και μετά να σταθεί   στις ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ περί αγωγού, και θα μας απαντάν ότι τώρα δεν γίνεται να αφήσουμε παροχή για την περιοχή σας, γιατί αυτό δεν έχει προβλεφθεί προκειμένου να είχαμε λάβει όλα τα προληπτικά ασφαλιστικά μέτρα για παροχή αερίου. Ο τόπος μας για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ.

Δεν μπορεί να περνάει ο αγωγός από τα χωράφια των κατοίκων της περιοχής μας για να πάει στην Αλβανία- Ιταλία και Ευρώπη και να μην πάρουμε και εμείς αέριο Αυτό είναι ΑΔΙΚΟ, γιατί στην γεωγραφική θέση που βρισκόμαστε έχουμε βαρύ και μακρύ χειμώνα και η επιβάρυνση για θέρμανση στο κάθε νοικοκυριό είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πιστεύαμε ότι μετά και από την αξιόλογη μελέτη που παρέδωσε η ΑΝΚΟ, η οποία βρίσκει βιώσιμη την παροχή αερίου στον Νομό μας, θα αναζωπύρωνε το ενδιαφέρον όλων των παραπάνω υπεύθυνων αρχών και κυρίως των ΜΜΕ οι οποίοι δικαιώνονται για τις μέχρι σήμερα ενέργειες τους για την παροχή αερίου, θα ξεκινούσαν  νέες δυναμικές ενέργειες με εξέγερση και των πολιτών και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την παροχή αερίου. Αντί αυτού τον τελευταίο καιρό οι αρχές μας παραπέμπουν σε άλλες προτεινόμενες λύσεις για την περιοχή μας, ‘όπως τηλεθέρμανση, και άλλα πολλά, όπως τις αντιπαραθέσεις τους για την κατανομή των ανταποδοτικών, δηλαδή αφήνουμε το λιοντάρι και ψάχνουμε τον τορό. Για την περιοχή μας μία είναι η ευκολότερη και η πιο σύντομη λύση, η παροχή αερίου από τον αγωγό του ΤΑΡ που περνάει από την περιοχή μας. Είναι μία και μοναδική ευκαιρία. ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ, και μετά θα γκρινιάζουμε γιατί και πώς χάθηκε και αυτή η ευκαιρία

Επειδή τίποτα δεν τελείωσε, κάνουμε μια τελευταία έκκληση για μια γενική προσπάθεια και όλοι μαζί Δήμαρχοι, Επιμελητήριο  και όλες οι επαγγελματικές οργανώσεις και οι κάτοικοι της περιοχής μας να υποβάλλουμε  ένα κοινό υπόμνημα με χιλιάδες υπογραφές και να το παραδώσουμε στους  Βουλευτές για να το επιδώσουν όπου χρειάζεται για την κατάκτηση της παροχής αερίου την οποία ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ένας αναγνώστης σας