Περί εκταφής – ανακομιδής των οστών από το νεκροταφείο Καστοριάς

//

Την π. εβδομάδα, η Αντιδήμαρχος Καστοριάς Ματούλα Αντωνίου, παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ συνέντευξη τύπου, για θέματα της αρμοδιότητάς της, μεταξύ των οποίων και για το αδιαχώρητο που έχει δημιουργηθεί στο Νεκροταφείο Καστοριάς και ως εκ τούτου, θα πρέπει ν’ αρχίσει η εκταφή – ανακομιδή των οστών.

Οντως έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στο νεκροταφείο μας και θα πρέπει σύντομα να ξεκινήσει η εκταφή των οστών ενταφιασμένων πρίν από πολλά χρόνια, ώστε να αποδεσμευθεί χώρος για την ταφή νέων θανόντων, όπως αναφέρει το πάρακάτω δελτίο τύπου και το οποίο με ημερομηνία 31/1/2017, αναφέρει τα εξής:

«Το Γραφείο Κοιμητηρίων του Δήμου Καστοριάς σας ενημερώνει ότι λόγω έλλειψης χώρου για την ταφή των θανόντων, στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Ιερού Ναού ενορίας των Αγίων Πάντων Καστοριάς και σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας του, καλεί τους συγγενείς των ενταφιασμένων, που διατηρούν τάφο με χρονολογία ταφής μέχρι και το έτος 1997, να μεριμνήσουν με την επιμέλεια της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου, για την εκταφή, ανακομιδή των οστών των συγγενών τους και την τοποθέτησή τους στο Δημοτικό οστεοφυλάκιο εντός δύο μηνών από την δημοσίευση αυτή δωρεάν με βάση την απόφαση 358/16 του Δ.Σ. του Δήμου Καστοριάς.

Σε διαφορετική περίπτωση, μη ανταπόκρισης ή μη εύρεσης συγγενών, η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, θα προβεί υπηρεσιακά με μέριμνά της, στη εκταφή και εναπόθεση των οστών στο χωνευτήρι που βρίσκεται στο χώρο του κοιμητηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνο 2467351620 κ. Ευγενία Πισμίρη& 2467351623 κ. Βάϊα Αναστασοπούλου & 6984666087 κ. Μαλαματή Αντωνίου αρμόδια Αντιδήμαρχος».

Νομίζουμε όμως, πώς η προθεσμία του διμήνου για την εκταφή των οστών, είναι πολύ λίγη και δεν κατανοούμε με τί σκεπτικό πάρθηκε αυτή η απόφαση. Με δεδομένο, ότι μιά τέτοια γνωστοποίηση μέσω ενός δελτίου τύπου μόνο, δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά κατά τη γνώμη μας θα πρέπει τα συγγενικά πρόσωπα να ειδοποιηθούν με επιστολή για να ανταποκριθούν, πρίν προβεί ο Δήμος σε εκταφή οστών, θεωρούμε πώς θα πρέπει να επανεξαταστεί η προθεσμία των δύο μηνών και να δοθεί μία εύλογη παράταση.

Πάντως ο Δήμος μας, θα πρέπει να επισπεύσει όλες τις διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες για την δημιουργία του νέου νεκροταφείου στην περιοχή του Αγίου Χαράλαμπου, ώστε πρίν τη λήξη της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, να μπεί ο θεμέλιος λίθος.

Προηγούμενο Άρθρο

Ερώτηση για το αγροτικό πετρέλαιο κατέθεσαν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μαζί και η Μαρία Αντωνίου

Επόμενο Άρθρο

Το “Λιοτρίβι” σήμερα στο “Τσιπουράδικον του Θωμά”

Τελευταία από ΑΠΟΨΕΙΣ