Θερμά και ειλικρινά συγχαρητήρια για το «Φεστιβάλ Γράμμου» στο Δήμο Νεστορίου!

Με αγνά και αδελφικά αισθήματα εκτίμησης και αγάπης διάβασα στην εβδομαδιαία, αλλά και σήμερα παγκόσμια διαδικτυακή και τοπική εφημερίδα μας «Φωνή της Καστοριάς», τα ευχάριστα νέα, πως στην επετειακή χρονιά των 200 χρόνων της Παλιγγενεσίας του ελληνικού έθνους, ο Δήμος Νεστορίου εγκαινιάζει το ποιοτικά πολιτιστικό και χρονικά δίμηνο με πολλές πολυθεματικές εκδηλώσεις θερινό «Φεστιβάλ Γράμμου», που θα αγκαλιάσει όλους τους χώρους του Δήμου.

Διαβάζοντας κανείς το μεγαλόπνοο, καλομελετημένο και διορατικό πρόγραμμά του διαπιστώνουμε πως θα είναι ένα πρωτότυπο φεστιβάλ «για όλες τις ηλικίες με χαρακτήρα ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό» – όπως τονίζεται θριαμβευτικά – και εδώ ακριβώς έγκειται η επιτυχία του, ένα φεστιβάλ πραγματικά για ΟΛΟΥΣ τους δημότες.

Διαβάζοντας στην ιστοσελίδα της «Φωνής» 27-7-21, για τις πετυχημένες «Πολιτιστικές περιπατητικές διαδρομές στο μαγικό βουνό του Γράμμου», εμείς οι δημότες της Διασποράς, νιώθουμε διπλά υπερήφανοι για τις εκδηλώσεις αυτές που εξυψώνουν την πατρίδα μας  και την κρατάνε ζωντανή στην καρδιά μας. Εμείς και τα παιδιά μας – και όταν με το καλό, μετά την πανδημία θα ξαναρχίσουν τα υπερπόντια ταξίδια – η πρώτη μας επαφή θα είναι με την πατρίδα Ελλάδα. Ελπίζουμε πως τότε θα διοργανωθούν και ειδικές εκδηλώσεις για τους δημότες Νεστορίου και αγνούς ΄Ελληνες της Διασποράς.

Η ορειβασία με βάση τα σημερινά Μονοπάτια στο Γράμμο, οραματιζόμαστε να γίνει πανελλήνια εκδήλωση και να καταλήγει στο Πάρκο Συμφιλίωσης.

Εδώ και φέτος ακόμη, η σημερινή Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της Παλιγγενεσίας που γιορτάζουμε, θα μπορεί να σπείρει την πιο αξιόλογη και εθνική ιδέα της πραγματικής Συμφιλίωσης, η οποία ίσως μπορεί να καταλήξει σε μία κοινοβουλευτική πράξη «Καλής Θέλησης» ΟΛΗΣ της Βουλής των Ελλήνων, για να εξαλείψει κάθε ίχνος μισαλλοδοξίας από τον καταραμένο, απερίσκεπτο και αδελφοκτόνο Εμφύλιο Πόλεμο 47/49, κατά τον οποίο ο σημερινός Δήμος Νεστορίου βρέθηκε στο επίκεντρο των τρομερών εχθροπραξιών.

Ευχόμαστε οι φετινές εναρκτήριες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Νεστορίου με το εγκαινιαστικό «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΡΑΜΜΟΥ» να στεφθούν με μεγάλη και λαμπρή επιτυχία για το καλό ΟΛΩΝ που επιθυμούν την πρόοδο της περιοχής μας, αλλά και όλου του Νομού Καστοριάς και της Ελλάδας.

Με άπειρες ευχές αγάπης και με μεγάλη πατριωτική εκτίμηση

από τους συμπατριώτες σας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Θωμάς Γ. Ηλιόπουλος

Προηγούμενο Άρθρο

Τα παιδικά μας καλοκαίρια… (Γράφει η Μαρούλα Βέργου Γκαμπέση)

Επόμενο Άρθρο

Σε εξέλιξη η μουσική βραδιά στην πλατεία του Απόζαρι (φωτογραφίες)

Τελευταία από ΑΠΟΨΕΙΣ