Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Μαρίας Αντωνίου για τα περιστατικά εμφάνισης αρκούδων στην Π.Ε. Καστοριάς (vid)

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε, η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, με θέμα την “Κατάρτιση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εμφάνισης αρκούδων σε περιοχές του αστικού ιστού στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς“.

Η Μαρία Αντωνίου παρουσίασε στον κ. Σκυλακάκη το κρίσιμο αυτό θέμα σε όλες του τις διαστάσεις και μετέφερε την έντονη αγωνία των πολιτών για τα αλλεπάλληλα και με μεγάλη συχνότητα φαινόμενα εμφάνισης των αρκούδων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Καστοριάς, προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες και καλλιέργειες, αλλά και ατυχήματα στο οδικό δίκτυο με κίνδυνο για την ασφάλεια των κατοίκων.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος Υπουργός, το επόμενο διάστημα θα εφαρμοστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σε συνδυασμό με την έγκριση κονδυλίων για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των μέτρων.

Η Μαρία Αντωνίου δήλωσε:

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ταχύτατη ανταπόκρισή του αναφορικά με την αντιμετώπιση του επείγοντος ζητήματος της εμφάνισης αρκούδων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Καστοριάς, που εύλογα προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία στους συμπολίτες μου.

Γραφείο Τύπου Μαρίας Αντωνίου

Προηγούμενο Άρθρο

Προχωρά η κατασκευή του πρώτου πράσινου κολυμβητηρίου της χώρας στο Άργος Ορεστικό (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Η ιστορία της μικρής Ελπίδας

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των γεφυρών Γέρμα, Αμμουδάρας, Άργους Ορεστικού, Γκιόλε & Μεσοποταμίας – Αγ. Κυριακής, από την Π.Ε. Καστοριάς πρ. 335.000€

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των γεφυρών Γέρμα, Αμμουδάρας, Άργους Ορεστικού, Γκιόλε και Μεσοποταμίας – Αγίας Κυριακής