Η ιστορία της μικρής Ελπίδας

/

Η ιστορία απ’ τον μικρή σκανταλιάρα χορεύτρια του Σταθμού μας …

Την Τετάρτη, 3/7 περιπατητής βρήκε στην περιοχή Βάλια Κίρνα, στους πρόποδες του Σμόλικα ένα νεογέννητο αγριογιδο. Το ζωάκι ήταν εγκλωβισμένο μέσα σε βραχώδες σύμπλεγμα ενώ δεν υπήρχε πουθενά παρουσία ενηλίκου ατόμου.

Αφού το απεγκλώβισε , ειδοποίησε την Μονάδα Διαχείρισης εθνικού πάρκου βόρειας πινδου, τον σύλλογο προστασίας για το αγριογιδο Balkan chamois society & το δασαρχείο Γρεβενών στους οποίους και το παρέδωσε. Η μικρή «Ελπίδα» ήταν ελαφρώς αφυδατωμένη και έκλαιγε αναζητώντας φαγητό. Το δασαρχείο Γρεβενών ανέθεσε την ανατροφή του στην εταιρία προστασίας Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς Καστοριάς που λειτουργεί ως Υποσταθμός της ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής .

Σήμερα η μικρή Ελπίδα είναι ιδιαίτερα ζωηρή, τρέφεται με γάλα και σε λίγο καιρό θα απολαμβάνει την παρέα των ορφανών ζαρκαδιών που επίσης ανατρέφει η ΑΝΙΜΑ.

Αν και η ανατροφή ενός τέτοιου ζώου είναι πολύ δύσκολη, το εγχείρημα υποστηρίζεται κτηνιατρικά απο την κτηνιατρική σχολή του αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Δρ Αναστασια κομνηνου.

Στόχος μας είναι εφόσον το νεαρό αγριογιδο ενηλικιωθεί να επανενταχθεί και πάλι στο φυσικό περιβάλλον εκεί από όπου βρέθηκε.

Nikos Panagiotopoulos

Προηγούμενο Άρθρο

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Μαρίας Αντωνίου για τα περιστατικά εμφάνισης αρκούδων στην Π.Ε. Καστοριάς (vid)

Επόμενο Άρθρο

ΑΑΔΕ: Έρχονται διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα – Ποια είναι τα πρόστιμα

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δ.Μ. Γιώργο Αμανατίδη ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με Χρήση Εφαρμογών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»

Ολοκληρώθηκε, μετά και από την υπογραφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, η διαδικασία ένταξης της

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης για ένταξη προγραμμάτων στην Παρέμβαση Π2-58.5 “Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες” στo πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και