Συζήτηση του Παν. Κώττα με τον πρόεδρο του ΕΚΟΜΕ για ίδρυση Film Office στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

κατηγορία : Δυτική Μακεδονία/Τοπικά Νέα από

 

Από το facebook του Παναγιώτη Κώττα:

Η ίδρυση Film Office στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ήταν το θέμα συζήτησης που είχα με τον πρόεδρο του νεοϊδρυθέντος ΕΚΟΜΕ (Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) κο Πάνο Κουάνη στο περιθώριο της 7ης συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών τουρισμού, που έγινε πριν λίγες ημέρες στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Το αμέσως προσεχές διάστημα το ΕΚΟΜΕ καλείται να οργανώσει και να συντονίσει δράσεις έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει ελκυστική και φιλική σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές απ’ όλο τον κόσμο. Σημαντικότατη για την προσέλκυση αυτή είναι η πρωτοβουλία του αντίστοιχου Υπουργείου (Ψηφιακής πολιτικής), να νομοθετήσει ιδιαίτερα κίνητρα με την επιστροφή φόρων της τάξης του 35% (cash rebate) σε όσους αποφασίσουν να επενδύσουν στον τόπο μας. Εκεί λοιπόν έρχονται να στηρίξουν τις παραγωγές αυτές τα κατά τόπους film offices, με άμεσα αποτελέσματα για την επιχειρηματικότητα, αλλά και έμμεσα, με την ιδιαίτερη προβολή που μπορεί να υπάρξει μέσω των ταινιών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, άκρως ανταγωνιστική, με την φυσική και αρχιτεκτονική της κληρονομιά, ακόμη και με τα ιδιαίτερα τοπία, με τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, τα ορυχεία της ΔΕΗ, αλλά και τις υποδομές που διαθέτει, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον τομέα αυτόν.