Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος για το Εκκλησιαστικό Μουσείο

//

Στο  διατηρητέο Ρόντση απομένει να γίνουν κάποιες σωστικές επεμβάσεις. Αυτή τη  στιγμή ετοιμάζουμε μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς την προγραμματική σύμβαση. Όταν ετοιμαστεί θα έρθει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα  ξεκινήσουν οι εργασίες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις της προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου «Ομόνοια» σχετικά με το  διατηρητέο Ρόντση  στο οποίο προγραμματίζεται να λειτουργήσει εκκλησιαστικό μουσείο.

«Είχε ένα πρόβλημα το κτίριο με την αντλία θερμότητας η οποία είχε αγοραστεί και  για να λειτουργήσει έπρεπε να  βγει στο πεζοδρόμιο.  Κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να  γίνει γιατί είναι μεγάλη.

Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος για τη θέρμανση του κτιρίου κι όχι με αυτή την αντλία γιατί όπως είπα,  είναι τεράστια», σημείωσε.

Ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε  ακόμη ότι πέρσι  είχαν προγραμματιστεί να γίνουν παρεμβάσεις στο κτίριο. Οι εργασίες όμως καθυστέρησαν λόγω   προβλήματος υγείας που είχε   μηχανικός της Π.Ε. Καστοριάς   που το ανέλαβε.

2

 Υπενθυμίζεται ότι  την ανακατασκευή του κτιρίου  το οποίο βρισκόταν υπό  κατάρρευση είχε αναλάβει  ύστερα από  αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως, η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς .

Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του  2010 λίγες μέρες πριν από τη λήξη της θητείας του πρώην νομάρχη Κώστα Λιάντση. Έπρεπε ακόμη  να γίνουν  οι παρεμβάσεις  οι οποίες προαναφέρθηκαν,   προκειμένου να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει ως εκκλησιαστικό μουσείο, οι οποίες ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έγιναν.

Προηγούμενο Άρθρο

Κινηματογραφικοί Δρόμοι από τη…. “ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΗ FILM”

Επόμενο Άρθρο

Π. Κεπαπτσόγλου: “Πρέπει να γίνει διαδημοτικό κυνοκομείο”

Τελευταία από Παράδοση