Π. Κεπαπτσόγλου: “Πρέπει να γίνει διαδημοτικό κυνοκομείο”

Θα πρέπει επιτακτικά πλέον να προχωρήσουμε στη  διαδικασία κατασκευής  ενός διαδημοτικού κυνοκομείου». Δήλωσε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου   αναφερόμενος στη  σύσκεψη που έγινε  την Τρίτη  7 Ιουνίου στο  Δημαρχείο Καστοριάς.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή έλαβαν μέρος  οι τρεις  Δήμαρχοι του Νομού και αποφάσισαν τη δημιουργία διαδημοτικού κυνοκομείου.

« Θα ήταν άστοχο να κάνουμε κυνοκομεία οι τρεις Δήμοι  χωριστά. Αφενός μεν υπάρχει  υψηλό κόστος κατασκευής, αφετέρου υπάρχει  και ένα   υψηλό κόστος  διατήρησης. Γιατί δεν θα μπούμε στη  διαδικασία απλά να κάνουμε ένα κυνοκομείο  για να είμαστε  εντάξει  με τον νόμο  αλλά, να  διαχειριστούμε όλα τα αδέσποτα επί της ουσίας όπως πρέπει να τα διαχειριστούμε, με συνθήκες που αρμόζουν  στη διαβίωσή τους.

Μπορεί να είναι  ζώα αλλά πρέπει να υπάρχουν  δεν θα πω οι ελάχιστες προϋποθέσεις , αλλά οι προϋποθέσεις που  όντως προβλέπονται και θα πρέπει  να τηρούνται  για να  διαβιώνουν αξιοπρεπώς και όχι  αυτό που έχουν  δει τα μάτια της δημοσιότητας  από υπάρχοντα κυνοκομεία είτε εδώ, είτε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Έχουμε καταλήξει σε δυο-τρία  σημεία τα έχουμε δώσει στις τεχνικές υπηρεσίες να δούμε ποιο είναι πιο κατάλληλο τόσο  χωροταξικά όσο περιβαλλοντικά κι αυτό που θα έχει ταυτόχρονα το μικρότερο κόστος κατασκευής και λειτουργίας, γιατί αντιλαμβάνεστε θα πρέπει να είναι σε μια απόσταση που αφενός μεν να μην ενοχλεί αστικό ιστό ή και οποιοδήποτε άλλο  χωριό, αφετέρου, να είναι κοντά σε δίκτυα κοινής ωφέλειας, να υπάρχει  δηλαδή νερό, ρεύμα να μη  χρειαστεί στο κόστος κατασκευής να κάνουμε καινούργια δίκτυα και να είναι αρκετά προσβάσιμο».  Σημείωσε  ο  Δήμαρχος.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου αναφέρθηκε επίσης  και στους  φιλόζωους λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σε κανέναν δεν αρέσει να κυκλοφορούν αδέσποτα, σε κανέναν  δεν αρέσει να  δημιουργούνται προβλήματα. Βέβαια να λέμε και του  στραβού το  δίκιο, όλοι θεωρητικά λένε ναι, όλοι είναι  φιλόζωοι, αλλά κανένας δεν μπαίνει στη διαδικασία να υιοθετήσει από   τρία τέσσερα στο σπίτι του.

Αν υιοθετούσε ο καθένας από  δυο-τρία,  δεν θα υπήρχε το πρόβλημα των αδέσποτων. Το να  βάζουμε ένα λουράκι σε ένα ωραίο σκυλάκι, δεν θεωρείται ότι το  υιοθετήσαμε.

Το υιοθετούμε σημαίνει ότι το παίρνουμε εντός του σπιτιού μας  το  φροντίζουμε και δεν το αφήνουμε ανεξέλεγκτα να κυκλοφορεί  σε κοινόχρηστους χώρους και να ενοχλεί την ομαλή διαβίωση πολιτών και  δη,  παιδιών.

Αυτά είναι τα δεδομένα, δεν ξέρω αν ενοχλούν κάποιους εγώ είμαι απόλυτα ρεαλιστής αλλά ταυτόχρονα, να λύνουμε και θέματα που έχουν δημιουργηθεί».

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος για το Εκκλησιαστικό Μουσείο

Επόμενο Άρθρο

Ρίκαρντ Σκουφιάς: “Έτοιμος ο ΤΑΡ το 2020” | SalonicaNews

Τελευταία από Τοπικά Νέα