Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται στη Δυτ. Μακεδονία» (φωτογραφίες)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Ξεκίνησε από τις 14 Ιανουαρίου, η συλλογή δηλώσεων του Ελληνικού Κτηματολογίου στην Π.Ε Καστοριάς.

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Π.Ε Καστοριάς, κατά τη διάρκεια της οποίας στελέχη του Ελληνικού Κτηματολογίου, ενημέρωσαν τους πολίτες σχετικά με τις ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν για την ένταξη των ιδιοκτησιών τους στο Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Πασχάλης Βάσσος μίλησε για τα οφέλη του Κτηματολογίου και στη συνέχεια, το στέλεχος του Ελληνικού Κτηματολογίου Θεοδώρα Παπαδοπούλου, για την Κτηματογράφηση που θα γίνει στο υπόλοιπο της χώρας και ειδικότερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι πολίτες αναφέρθηκε το στέλεχος Νομικής Διεύθυνσης του Ελληνικού Κτηματολογίου Γεωργία Κουκουλέτσου.

«Η κτηματογράφηση της πόλης της Καστοριάς έχει ήδη ολοκληρωθεί και σήμερα θα πληροφορήσουμε τον κόσμο για τους υπόλοιπους ΟΤΑ στους οποίους η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι πολίτες θα πρέπει να προσέλθουν στο γραφείο Κτηματογράφησης για να υποβάλουν τη δήλωση του ν.2308, θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο της δήλωσης το οποίο διατίθεται από το γραφείο Κτηματογράφησης και να έχουν μαζί τους ένα απλό φωτοαντίγραφο του τίτλου κτίσης, του πιστοποιητικού μετεγγραφής και φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς τους. Επίσης να έχουν ένα έγγραφο με το οποίο να αποδεικνύεται ο ΑΦΜ τους και το τοπογραφικό εφόσον υπάρχει.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ουσιαστικά το Κτηματολόγιο στηρίζεται στη συμμετοχή των πολιτών για να πάρουμε αξιόπιστες και σωστές πληροφορίες για τα ακίνητά τους, να μπορέσουμε να τις αποτυπώσουμε και να δημιουργηθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο σε όλη την Π.Ε Καστοριάς», σημείωσε.

Η υποβολή των δηλώσεων η οποία είναι υποχρεωτική, λήγει για τους κατοίκους του εσωτερικού στις 15 Απριλίου, ενώ για τους κατοίκους του εξωτερικού και το ελληνικό δημόσιο στις 15 Ιουλίου.

Για τη συλλογή των δηλώσεων λειτουργούν το Γραφείο Κτηματογράφησης Καστοριάς επί της Λ. Κύκνων 14, Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών Νεστορίου δίπλα στο ΚΕΠ Νεστορίου και Γραφείο Κτηματογράφησης Π.Ε Καστοριάς – Π.Ε Φλώρινας στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Σαράφη 48, Φοίνικας Καλαμαριά.

Ε.Ψ.