Φεστιβάλ Δήμου Άργους Ορεστικού “Μέρες Απελευθέρωσης” 2026

/

5ο Φεστιβάλ «Μέρες Απελευθέρωσης» | Νοέμβριος 2026

Το Άργος Ορεστικό γιορτάζει την Απελευθέρωσή του και υποδέχεται τον Νοέμβριο με έναν θεσμό που φέτος κλείνει πέντε χρόνια δημιουργικής πορείας, ενώνοντας το χθες με το σήμερα. Ο χορός, η μουσική, ο κινηματογράφος και η ιστορική μνήμη συναντιούνται ξανά στις «Μέρες Απελευθέρωσης», δίνοντας χώρο στην έκφραση και φέρνοντας κοντά ανθρώπους, γενιές και πολιτιστικές ομάδες.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
 Τετάρτη 11 Νοεμβρίου | 19:00 | Κλειστό Γυμναστήριο
Συνάντηση χορευτικών συλλόγων του Δήμου Άργους Ορεστικού «ΜΑΖΙ». Ένα αντάμωμα γεμάτο ρυθμό, χρώμα και συνεργασία.
 Σάββατο 14 Νοεμβρίου | 19:00 | Πολιτιστικό Κέντρο
Προβολή των ντοκιμαντέρ «Memory in Motion» για τα μαρτυρικά χωριά Κωσταραζίου και Λάγκας. Το «Memory in Motion» εξετάζει τη μνήμη και τις ιστορίες λιγότερο γνωστών μαρτυρικών χωριών της Βόρειας Ελλάδας, που συνδέονται με τις ναζιστικές θηριωδίες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εστιάζει σε έξι μαρτυρικά χωριά της Βόρειας Ελλάδας, με στόχο να καταγράψει και να αναδείξει τις ιστορίες απώλειας, αντίστασης και ανθεκτικότητας των τοπικών κοινοτήτων.
 Κυριακή 15 Νοεμβρίου | 19:00 | Πολιτιστικό Κέντρο
Μουσική συνάντηση του «Ionian Brass», Κουιντέτου Χάλκινων Πνευστών του Ιονίου, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Άργους Ορεστικού με έργα από την κλασική μουσική, καθώς και συνθέσεις και διασκευές Ελλήνων και ξένων δημιουργών.
Σάββατο 21 Νοεμβρίου | 20:30 | Πολιτιστικό Κέντρο
Μουσικό αφιέρωμα του Δημοτικού Ωδείου Άργους Ορεστικού στον Μάνο Λοΐζο και τον Σταύρο Κουγιουμτζή, δύο σπουδαίους δημιουργούς που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στο ελληνικό τραγούδι.
 Σάββατο 28 Νοεμβρίου | 20:00 | Πολιτιστικό Κέντρο
Οι Μέρες Απελευθέρωσης 5 ολοκληρώνονται με μια μοναδική κινηματογραφική βραδιά που φέρνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στο Άργος Ορεστικό.
Το κορυφαίο φεστιβάλ του είδους του στην Ελλάδα, με διεθνή αναγνώριση και πολυετή ιστορία, ταξιδεύει σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, παρουσιάζοντας ταινίες που έχουν ξεχωρίσει και διακριθεί για την πρωτοτυπία, τη δημιουργικότητα και τη δύναμη της αφήγησής τους.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Ο γάμος της ξαδέρφης μου» της Σίλβας Τσουμάνα. Η ταινία, η οποία απέσπασε δύο σημαντικά βραβεία στο πρόσφατο 49ο Διεθνές Φεστιβάλ, έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας καθώς μέρος των γυρισμάτων της πραγματοποιήθηκε στο Άργος Ορεστικό και την Καστοριά.
 Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί τον πολιτισμό, την ιστορία και τη δημιουργία, στις φετινές «Μέρες Απελευθέρωσης»!
Δήμος Άργους Ορεστικού
Προηγούμενο Άρθρο

08 Νοεμβρίου: Μια ημέρα γεμάτη εκδηλώσεις, πολιτισμό και αθλητισμό, με τη στήριξη της Π.Ε. Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Μπαράζ διαρρήξεων στους Αμπελόκηπους Καστοριάς – Στο στόχαστρο δύο σπίτια και μία επιχείρηση

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αναγνωρίζω και Αποφεύγω τις Απάτες» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ /νση Δυτ. Μακεδονίας (φωτο)

Η ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ειδικό Κέντρο Ημέρας Άνοιας «Νέστωρ» και υπό την αιγίδα