Ο «Θεσμός» που έγινε «Δεσμός» πλέον είναι….«Εθισμός»!
Το αδιαχώρητο σημειώθηκε χθές στο cafe bar Bouquillon της πόλης μας, όπου και φέτος σε μιά πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, με μουσική, τραγούδι και χορό, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, το 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ (Χαβαλέδες Ερασιτέχνες Καστοριανοί Τσιπουροπαραγωγοί).
Πρόκειται για μιά πολύ όμορφη εκδήλωση ερασιτεχνών τσιπουροπαραγωγών της περιοχής μας, μιά που το καταπληκτικό τσίπουρο της Καστοριάς, ένα παραδοσιακό προϊόν, στο οποίο ασχολούνται και πολλοί νέοι, αναβαθμίζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.
Τα τσίπουρα (50 τσιπουροπαραγωγών) που διαγωνίστηκαν φέτος, ανήλθαν στα 25 (4 περισσότερα από πέρσι) και έγινε ένας διαγωνισμός γεύσης, αρώματος και διαύγειας.
Τα βραβεία του τσιπουροδιαγωνισμού που δόθηκαν στους νικητές, ήταν, η χρυσή τάπα για τον 1ο νικητή, ο φελλός για τον 2ο και το καπάκι για τον 3ο νικητή (αναδείχθηκαν 3 νικητές λόγω ισοψηφίας), ενώ δόθηκαν «εδικά βραβεία», στο τελευταίο και πρότελευταίο τσίπουρο.
Μετά την πολύ δύσκολη ψηφοφορία, στην οποία φέτος δεν ψήφισαν οι διαγωνιζόμενοι τσιπουροπαραγωγοί και η οποία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 μ.μ., αναδείχθηκαν, από το κοινό (ψήφισαν 123), οι πάρακάτω νικητές:
ΟΙ 3 ΠΡΩΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
1η θέση (823 ψήφοι)
Ιατρού Δημήτρης – Περδίκας Νίκος
Ετικέτα: Χλούπατα
2η θέση (702 ψήφοι)
Μακροζήσης Ηλίας
Ετικέτα: Μερακλαντάν
3η θέση (664 ψήφοι)
– Μάρκος Λάζος
Ετικέτα: ο Λάζαρος
– Παπαγιάννης Στέργιος – Μιχαλόπουλος Νίκος
Ετικέτα: Μπές Πιές
– Σμέρνος Μιχάλης
Ετικέτα: Τα κλήματα του Χρήστου
Να σημειώσουμε, ότι οι νικητές της 1ης θέσης, έλαβαν επίσης τις περισσότερες ψήφους, στην ψηφοφορία και των ανδρών και των γυναικών.




































