Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν οι τελετές ορκωμοσίας, των Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων & Συμβούλων των Κοινοτήτων της Π.Ε. Καστοριάς, που αναδείχθηκαν κατά τις εκλογές της 26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου 2019.
Συγκεκριμένα:
- Το Σάββατο 24 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Καστοριάς, η τελετή ορκωμοσίας, του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των Μελών Συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου Καστοριάς.
- Την Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 5.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων και των κοινοτικών συμβούλων του Δήμου Νεστορίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Άννα Σταμπουλτζή – Παπαρίζου», στην είσοδο του Νεστορίου.
- Την Κυριακή επίσης 25 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των Συμβούλων των Κοινοτήτων, του Δήμου Άργους Ορεστικού.
Ο Περιφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτ. Μακεδονίας θα ορκιστούν το Σάββατο 31 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κοζάνη.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, καθώς και τα νέα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, θα αναλάβουν, επισήμως, καθήκοντα την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019.
Τόσο για τις νέες Περιφερειακές Αρχές όσο και για τις Δημοτικές η θητεία τους θα ολοκληρωθεί την 31η Δεκεμβρίου 2023.
