Θεσσαλονίκη: Έκτακτοι ψεκασμοί στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σύμφωνα με το ertnews.gr, σε καθεστώς υψηλού κινδύνου η περιοχή μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στον γειτονικό δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Εκτεταμένους έκτακτους ψεκασμούς για την αντιμετώπιση των κουνουπιών πραγματοποιεί ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμουμετά τον εντοπισμό κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στον γειτονικό Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Όπως ενημερώνει με σημερινή του ανακοίνωση ο δήμος, οι αρμόδιες υπηρεσίες του έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις σε πάρκα, χώρους πρασίνου, σημεία με λιμνάζοντα νερά, καθώς και σε άλλες περιοχές όπου ενδέχεται να συγκεντρώνονται πληθυσμοί κουνουπιών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η απόφαση για την εντατικοποίηση των ψεκασμών ελήφθη μετά την καταγραφή κρουσμάτων στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και την κατάταξη του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου από τον ΕΟΔΥ στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η περίοδος που διανύουμε, έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, θεωρείται αυξημένου κινδύνου για τη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ οι παρεμβάσεις στον δήμο αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι οι επιστήμονες να διαπιστώσουν ύφεση της κυκλοφορίας του ιού.

Για το θέμα ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης δήλωσε σχετικά ότι «Από την στιγμή που εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε γειτονικό μας δήμο, με συνέπεια ο ΕΟΔΥ να μας κατατάξει στις περιοχές υψηλού κινδύνου, είναι υποχρέωσή μας να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των συνδημοτών μας».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Άνοιξε χθές για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό το Τέμενος Κουρσούμ (Τζαμί) Καστοριάς (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

“Χριστοπούλεια 2026”: Ασπρόμαυρα Πλήκτρα – Έγχρωμες Αναμνήσεις

Τελευταία από Ελλάδα

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε: «Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος ανηλίκων σε κέντρα διασκέδασης και αμιγή μπαρ, ως επίσης και η πώληση αλκοόλ. Εξοντωτικά τα πρόστιμα στους παραβάτες»

Αγαπητοί συνάδελφοι, Λόγω των εντατικών ελέγχων σε πανελλαδική κλίμακα για την απαγόρευση εισόδου ανηλίκων ως και