Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στο Μεξικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σύμφωνα με το in.gr, ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις γειτονικές χώρες. Σε επιφυλακή το Μεξικό, η Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ

Έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από σεισμό μεγέθους 7,4 Ρίχτερ που καταγράφηκε κοντά στις ακτές της Τσιάπας στο Μεξικό, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS). Στη συνέχεια αναθεωρήθηκε το μέγεθος του σεισμού στα 7,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 8.48 το πρωί, τοπική ώρα, έπληξε το Πουέρτο Μαδέρο, ένα σημαντικό λιμάνι του Ειρηνικού και ψαροχώρι που βρίσκεται περίπου 13 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την USGS.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι αφορά για τμήματα του Ειρηνικού που βρίσκονται πιο κοντά στο σημείο του σεισμού. Σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική υπηρεσία, «επικίνδυνα κύματα τσουνάμι» είναι πιθανά για τις ακτές που βρίσκονται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Πολίτες ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες και βίντεο από την ώρα του σεισμού.

Μέχρι στιγμής, οι μεξικανικές αρχές δεν έχουν αναφέρει τραυματισμούς, θανάτους ή υλικές ζημιές. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να αλλάξουν τα επόμενα λεπτά. Οι αρχές συνεχίζουν να αξιολογούν την κατάσταση και να παρακολουθούν για πιθανούς μετασεισμούς.

Και στο Σαλβαδόρ

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός και στο Ελ Σαλβαδόρ. Το υπουργείο Περιβάλλοντος στο Μεξικό, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι για το Ελ Σαλβαδόρ.

«Από το Παρατηρητήριο Απειλών, διατηρούμε συνεχή παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας στα ανοικτά των ακτών μας. Εργαζόμαστε για να εγγυηθούμε την ασφάλεια του πληθυσμού του Σαλβαδόρ».

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοίνωση ΔΣ Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού – Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος, αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών

Τελευταία από Διεθνή