Κοζάνη: Τοποθετήθηκε «ο πεινασμένος κάδος» – Ανακύκλωση για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές

Άλλος ένας νέος κάδος έρχεται να προστεθεί στην συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών στην πόλη της Κοζάνης, όπου οι πολίτες θα μπορούν να απορρίπτουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στον ονομαζόμενο “Hungry Bin” ή “πεινασμένο κάδο”. Αποτελεί άλλη μια πρωτοπορία της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, του Δήμου Κοζάνης και της Ανακύκλωσης Συσκευών ΑΕ.

Κοζάνη: Τοποθετήθηκε «ο πεινασμένος κάδος» – Ανακύκλωση για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές

Οι συγκεκριμένοι κάδοι, χάρη στις προδιαγραφές κατασκευής τους, έχουν τοποθετηθεί σε εξωτερικούς χώρους, σε κεντρικά σημεία δήμων της Ελλάδας, ενώ στην πόλη της Κοζάνης έχει επιλεγεί μια γειτονιά, όπου βρίσκονται όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης.

Οι “Hungry Bins” αποτελούν μια 24ωρη λύση για τους πολίτες, προκειμένου να βρίσκουν σημεία όπου μπορούν να απορρίψουν τις ηλεκτρικές συσκευές ακόμη πιο εύκολα. Μεγάλο, πάντως, είναι το πρόβλημα σε όλο τον πλανήτη με τον τεράστιο όγκο από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές που δεν ανακυκλώνονται.

Στην πόλη της Κοζάνης η πρώτη παρουσίαση του “πεινασμένου κάδου” έγινε σε μαθητές δημοτικού σχολείο,υ που, αφού ενημερώθηκαν, τοποθέτησαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στις ειδικές θήκες του, για να τις “καταβροχθίσει” αμέσως.

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές ανήκουν στα επικίνδυνα οικιακά απόβλητα.

Η δράση της ΔΙΑΔΥΜΑ και της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. αφορά στην ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μια κατηγορία αποβλήτων που ανήκει στα επικίνδυνα οικιακά απόβλητα (ΕΟΑ).

Κοζάνη: Τοποθετήθηκε «ο πεινασμένος κάδος» – Ανακύκλωση για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές

Τα ΕΟΑ αποτελούν την πιο πρόσφατη προσθήκη στο σύστημα «Διαλογής στην πηγή» της ΔΙΑΔΥΜΑ και το μοναδικό στην Ελλάδα σε περιφερειακό επίπεδο, δράση η οποία χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life και το Πράσινο Ταμείο.

ertnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Λευτέρης Λαζάρου Πρόεδρος της επιτροπής για την Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας 10-13 Οκτωβρίου στην Καλαμπάκα (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

AMETI MOYXAMETI – Μια Κωμωδία Νεοελληνική, Σύγχρονη, παλαιάς κοπής, αλλά τόσο επίκαιρη, έρχεται στην Καστοριά!

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δ.Μ. Γιώργο Αμανατίδη ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με Χρήση Εφαρμογών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»

Ολοκληρώθηκε, μετά και από την υπογραφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, η διαδικασία ένταξης της

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης για ένταξη προγραμμάτων στην Παρέμβαση Π2-58.5 “Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες” στo πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και