Δήλωση του Δ.Σ. του Συλ. Γονέων & Κηδεμόνων του ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς σχετικά με αναρτήσεις στο διαδίκτυο αναφορικά με την εγγραφή παιδιού σε επόμενη τάξη στο ΕΝΕΕΓΥΛ

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς,  μετά τις όποιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο αναφορικά με την εγγραφή παιδιού σε επόμενη τάξη στο σχολείο μας, συνεδρίασε και κατέληξε στην κάτωθι δήλωση :

Μετά λύπης μας διαβάσαμε το Δελτίου τύπου με την καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο Facebook και αναπαράχθηκε από τοπικά blog στην σελίδα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ- Δ.Α.Δ.Ν. Καστοριάς, η οποία κάνει λόγο για άρνηση του Διευθυντή του σχολείου να κάνει την εγγραφή μαθητή/μαθήτριας  σε επόμενη τάξη.

Θέλουμε καταρχήν να αποδώσουμε τα εύσημα και να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας, αλλά και στη Δ/νση αυτής, καθώς η συνεργασία μας μαζί τους ήταν πάντα αγαστή, έχοντας όλοι μας την ίδια στόχευση, την καλύτερη παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι μας έχουμε καθημερινά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, ως γονείς, ως εργαζόμενοι, ως πολίτες. Όμως εργαζόμενος είναι και ο Δ/ντης της σχολικής μας μονάδας που οφείλει, στα πλαίσια της άσκησης διοίκησης, να τηρεί την ισχύουσα νομοθεσία  φροντίζοντας έτσι με τον τρόπο αυτό τα ίδια τα συμφέροντα των παιδιών. Δεν αμφιβάλαμε ποτέ για την  τήρηση της νομιμότητας από πλευράς του, καθώς πάντα το έπραττε ακριβοδίκαια.

Ο Διευθυντής, με την αμέριστη αγάπη που τον διακατέχει για τα παιδιά μας,  επί σειρά ετών υποστηρίζει ακούραστα την εκπαιδευτική εξέλιξη και τα δικαιώματα τους και φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου . Ουδέποτε σε όλα αυτά τα χρόνια δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην εξέλιξη και πρόοδο των μαθητών/ μαθητριών.

Για όλα τα παραπάνω:

  • Στεκόμαστε στο πλευρό του διευθυντή γιατί με τις πράξεις του όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει τον επαγγελματισμό του, την ευσυνειδησία του, την αγάπη του προς τα παιδιά και τις οικογένειες τους και την τήρηση των νόμων και των εγκυκλίων των προϊσταμένων αρχών του.
  • Ζητούμε άμεσα τη λύση του όλου θέματος από όλους τους εμπλεκόμενους για να συνεχίσει απρόσκοπτα ο μαθητής /η μαθήτρια την φοίτηση του/της στο σχολείο.
  • Παρακαλούμε τους αρμόδιους προϊστάμενους για όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.
  • Κάνουμε έκκληση για συνεργασία των φορέων της πόλης μας και του νομού για την επίλυση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν με γνώμονα ΜΟΝΟ, το καλό των παιδιών μας. Η δημοσιοποίηση των όποιων θεμάτων πριν εξεταστούν όλες οι πτυχές και πριν ακουστούν όλες οι απόψεις δεν ωφελούν κανέναν.
  • Ευχόμαστε το όλο θέμα να οφείλετε σε παρερμηνείες και να λυθεί άμεσα.
  • Παρακαλούμε για σύνεση , ηρεμία και συνεργασία . Στόχος όλων μας είναι το καλό των παιδιών μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Σημείωση του fonikastorias.gr: Επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου με την σχετική καταγγελία της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς.

Καταγγελία για μαθητή στο αυτιστικό φάσμα

 

Προηγούμενο Άρθρο

Α.Σ. Καστοριάς: Ανοικτή πρόσκληση για προπονήσεις Μπάσκετ!

Επόμενο Άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το “Brevet Καστοριάς 2024″ με την ονομασία ”Δρόμος της Μνήμης” (φωτογραφίες)

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των γεφυρών Γέρμα, Αμμουδάρας, Άργους Ορεστικού, Γκιόλε & Μεσοποταμίας – Αγ. Κυριακής, από την Π.Ε. Καστοριάς πρ. 335.000€

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των γεφυρών Γέρμα, Αμμουδάρας, Άργους Ορεστικού, Γκιόλε και Μεσοποταμίας – Αγίας Κυριακής