Δευτεραθλητής Ευρώπης με ρεκόρ ο φοβερός Εμμανουήλ Καραλής

/

Καταπληκτικός Εμμανουήλ Καραλής, αναδείχθηκε δευτεραθλητής Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Ο «χάλκινος» στο Παγκόσμιο κλειστού του 2024, ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα του, περνώντας με την πρώτη το 5.50μ έχοντας αφήσει νωρίτερα το 5.35μ. Έπειτα, μπήκε στο 5.65 για να το περάσει με την πρώτη ενώ το ίδιο έκανε και στο 5.75μ, που εν τέλει δεν ήταν όσο καθοριστικό περιμέναμε.

Στο 5.82μ, ο Καραλής χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να το περάσει και έπειτα ο πήχης ανέβηκε στο 5.87μ, ένα ύψος που δεν είχε περάσει ποτέ ξανά μιας και το ρεκόρ του ήταν 5.86μ. Ο “Μανόλο” έκανε ένα καταπληκτικό άλμα, πέρασε το 5.87μ με την πρώτη και έκανε νέο ατομικό ρεκόρ, για να αγκαλιάσει το μετάλλιο. Τότε, οι Ζέρνικελ, Σασμά και Κολέ που διεκδικούσαν επίσης μία θέση στο βάθρο έριξαν από τρεις φορές το 5.87μ και έτσι ο Καραλής εξασφάλισε το αργυρό και έμεινε να αγωνίζεται μόνος με τον Ντουπλάντις.

Ο πήχης ανέβηκε στα 5.92μ, όπου ο Καραλής έκανε ένα άκυρο άλμα και έπειτα το άφησε, για να ανέβει στο 5.97μ με δύο προσπάθειες. Κάνει άκυρη την πρώτη, δεν ανέβηκε για το άλμα, και ανεβάζει τον πήχη στα 6.02μ. Για πρώτη φορά στην καριέρα του δοκίμασε 6μετρο άλμα σε αγώνα. Το άλμα ήταν άκυρο.

Ο Καραλής είναι δευτραθλητής Ευρώπης και ηττήθηκε μόνο από τον θρυλικό Μόντο Ντουπλάντις!

Δείτε τα βίντεο με τα άλματα στο gazzetta.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ανοίγει απόψε ο Θερινός Κινηματογράφος ΟΛΥΜΠΙΟΝ!

Επόμενο Άρθρο

Ενημερωτική Δράση Προστασίας από τα Κουνούπια από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

Τελευταία από Αθλητικά