100% επιδότηση για τη σύνδεση των οικιών και των επιχειρήσεων με το φυσικό αέριο ζήτησε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης

/

Αίτημα του Δήμου η επέκταση των δικτύων και σε άλλους οικισμούς της Καστοριάς

Την επιδότηση κατά 100% των εσωτερικών εγκαταστάσεων ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως επιβάρυνση στους Δημότες της Καστοριάς που θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο, αλλά και την επέκτασή του δικτύου διανομής και σε άλλους οικισμούς του Δήμου Καστοριάς ζήτησε ο Δήμαρχος, Γιάννης Κορεντσίδης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη του έργου, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και του Αναπληρωτή Υπουργού, Νίκου Παπαθανάση.

«Θεωρούμε δεδομένο ότι αντιλαμβάνεστε την ανάγκη να βρούμε όλοι μαζί τον τρόπο ώστε να επιδοτηθεί η εσωτερική εγκατάσταση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, ακριβώς όπως έγινε σε άλλους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο.

Γιατί διαφορετικά – και σας το λέω από τώρα με βεβαιότητα– πολλές οικίες και επιχειρήσεις, ακόμα κι αν επιθυμούν, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν άμεσα με το φυσικό αέριο, εφόσον δε θα μπορούν να καλύψουν το κόστος.

Σε αυτή την περίπτωση, θα μιλάμε πάλι για μία Περιφέρεια δύο ταχυτήτων, με τους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας – που μέχρι και σήμερα, λόγω της τηλεθέρμανσης είχαν χαμηλό κόστος θέρμανσης – να απολαμβάνουν πολλές ευεργετικές διατάξεις στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης στη Μεταλιγνιτική Περίοδο και, από την άλλη, την Καστοριά και τα Γρεβενά να παρακολουθούν τις εξελίξεις ως φτωχοί συγγενείς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς, ο Δήμαρχος Καστοριάς μετέφερε στους Υπουργούς όλα τα ζητήματα που θέτουν οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής μας, με κυρίαρχο το μεγάλο κόστος της ενέργειας που πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τους καταναλωτές (οικίες και επιχειρήσεις), ζητώντας την έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης προς την περιοχή της Καστοριάς που πλήττεται από τη δυσπραγία, την ύφεση και τους τεράστιους δείκτες ανεργίας. Στην ατζέντα της συζήτησης μπήκε και το Φράγμα Νεστορίου, ζήτημα που τέθηκε στους Υπουργούς από όλους τους παρευρισκόμενους, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να δεσμεύεται ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2022.

Ο κ. Κορεντσίδης κατέθεσε στον κ. Γεωργιάδη πλήρες Υπόμνημα με τα αιτήματα του Δήμου Καστοριάς από την κυβέρνηση.

Γραφείο Τύπου Δήμου Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Καστοριά: Σε δύο περίπου μήνες ξεκινούν οι εργασίες για το φυσικό αέριο – Αρχές του 2023 οι πρώτες συνδέσεις (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Θάνατοι από κορονοϊό: Πού βρίσκεται η Ελλάδα στην παγκόσμια λίστα, δύο χρόνια μετά την πανδημία

Τελευταία από Οικονομία

Ένεση ρευστότητας στην τοπική οικονομία: 265 επιχειρήσεις της Δυτ. Μακεδονίας στηρίζονται πλέον μέσω του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021-2027», μετά από 127επιπλέον εγκρίσεις επιχειρηματικών σχεδίων

 Δύο νέες αποφάσεις τού Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γ. Αμανατίδη, σηματοδοτούν ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στη