Joint statements following a meeting between the Greek Prime Minister Alexis Tsipras and the Chancellor of the Federal Republic of Germany, Angela Merkel, in Athens, on January 10, 2019. / Κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Angela Merkel, στο Μέγαρο Μαξίμου, 10 Ιανουαρίου 2019.

Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης – Ο ναύαρχος Αποστολάκης νέος υπουργός Άμυνας

 

«Ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Τον ευχαριστώ όχι μόνο για όλα όσα πετύχαμε αλλά και γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός

Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο νέος υπουργός Άμυνας όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο στην οποία επιβεβαιώθηκε η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε ότι θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

«Επί 4 χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία  με τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστό σε όλους ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες. Ωστόσο τα 4 αυτά χρόνια με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά. Καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων και να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για όσα πετύχαμε, πρόσθεσε, θέλω να ευχαριστήσω τον Καμμένο για την συμβολή του.

«Ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Τον ευχαριστώ όχι μόνο για όλα όσα πετύχαμε αλλά και γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. Μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Άμυνας και ότι θα ζητήσει να κάνουν το ίδιο τα στελέχη των ΑΝΕΛ. Έκανα δεκτή την παραίτηση του όπως και θα κάνω δεκτή όποια άλλη παραίτηση» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε, ότι δεν θα κάνει πίσω. «Δεν θα δειλιάσω» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ψήφος εμπιστοσύνης

«Έχω ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής ότι θα πάμε άμεσα στη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προκειμένου να προχωρήσουμε με απόλυτη πλειοψηφία για τα επόμενα βήματα και να ολοκληρώσει η κυβέρνηση την θητεία της, δηλαδή τον Οκτώβρη του 2019, είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Ο καθένας και η καθεμιά οφείλουμε στις κρίσιμες στιγμές να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, απέναντι στον τόπο, απέναντι σε αυτό που πιστεύουμε βαθιά ως εθνικό συμφέρον» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στις δηλώσεις του και επανέλαβε ότι παρ΄ότι το Σύνταγμα τού δίνει τη δυνατότητα για αναζήτηση ad hoc πλειοψηφιών, δεν το έκανε ούτε το 2015, «όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση με προέτρεπε να συνεχίσω, χωρίς να είναι σαφές ότι έχω την απόλυση πλειοψηφία των βουλευτών». «Δεν θα το κάνω ούτε τώρα» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θα ζητήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής «για να προχωρήσω μπροστά στις μεγάλες αυτές τομές, που είναι απαραίτητες για τον τόπο, που θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία, αλλά και θα αναβαθμίσουν τον διεθνή ρόλο της χώρας. Και ο καθείς μπροστά στις δικές του ευθύνες» κατέληξε.

Ο ναύαρχος Αποστολάκης νέος υπουργός Άμυνας

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη πως νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη θέση του παραιτηθέντος Πάνου Καμμένου, θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Καμμένος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρούν από την κυβέρνηση

Επόμενο Άρθρο

Αυξήθηκαν τα κισσάρια – μειώθηκαν οι λαγγόνες και οι κορμοράνοι στον υδροβιότοπο της λίμνης της Καστοριάς

Τελευταία από Ελλάδα