ISTOCKPHOTO

Πλεύρης: Προς επέκταση η διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης

/

Με δεδομένη τη σύσταση της εναρμόνισης όλων των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τη διάρκεια των πιστοποιητικών, αναμένεται επέκταση του πιστοποιητικού νόσησης στους 6 μήνες και του εμβολιασμού στους 9.

Την επέκταση της διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού για κορονοϊό προανήγγειλε πριν λίγο μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως επεσήμανε, υπάρχει σύσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εναρμονιστούν όλες οι χώρες σχετικά με τη χρονική διάρκεια των πιστοποιητικών.

Ειδικότερα οι περισσότερες χώρες έχουν διατηρήσει την εννιάμηνη διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού (αυτά που εκδίδονται με το βασικό σχήμα των δύο δόσεων) και την εξάμηνη για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στην Ελλάδα λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιαστικής κάλυψης και για να δοθεί κίνητρο να εμβολιαστούν οι πολίτες οι αντίστοιχη διάρκεια ήταν 6 και 3 μήνες.

Όπως είπε ο Υπουργός το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Εμβολιασμών και αναμένεται να υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις.

Πηγή: news247.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας για την επόμενη εβδομάδα στην ΠΕ Καστοριάς (4-9/4)

Επόμενο Άρθρο

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς – άροσις 2 – 6 Απριλίου 2022

Τελευταία από Ελλάδα