Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Γραμματικός της Μητρόπολης Καστοριάς Ιωάννης Παπαμαντζάρης» στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς (φωτο)

/

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε  σήμερα  στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του  νέου βιβλίου της Αγγελικής Παπαμαντζάρη.

«Ο Γραμματικός της Μητρόπολης Καστοριάς Ιωάννης Παπαμαντζάρης» είναι ο τίτλος  του  βιβλίου  το οποίο εκδόθηκε με πρωτοβουλία του  Συλλόγου  «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού  Αγώνα» Ν. Καστοριάς   και το επιμελήθηκε ο  μουσικολόγος   και πρόεδρος της Ακαδημίας  Γραμμάτων  και  Τεχνών Καστοριάς  «Θωμάς  Μανδακάσης», Ιωάννης – Κωνσταντίνος Τσακιρίδης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του  Συλλόγου  «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» Καστοριάς  Χρυσόστομος Παπασταύρος.

Για το  βιβλίο μίλησαν  η  φιλόλογος και πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού  Συμβουλίου Καστοριάς Μαρία Λαζαρίδου- Χατζηζήση και η συγγραφέας,  η οποία είναι  εγγονή εξ αγχιστείας του Ι. Παπαμαντζάρη.

Η κα Παπαμαντζάρη τόνισε μεταξύ άλλων ότι   με το  συγκεκριμένο πόνημα επιθυμεί να αφήσει  μια παρακαταθήκη για τις επόμενες  γενεές,  γιατί περιλαμβάνει  αρκετά ιστορικά στοιχεία για την  τουρκοκρατούμενη  Καστοριά.

«Η Αγγελική Παπαμαντζάρη καταφέρνει και με αυτό το νέο της έργο, να μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε πηγές και γεγονότα της τοπικής μας ιστορίας, ίσως άγνωστα στους περισσότερους από εμάς»,  υπογράμμισε μεταξύ άλλων η   φιλόλογος και πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού  Συμβουλίου Καστοριάς Μαρία Λαζαρίδου- Χατζηζήση.

Μετά το πέρας των ομιλιών, τον λόγο  πήρε  ο  επίκουρος καθηγητής- οικονομολόγος Λεωνίδας Πουλιόπουλος,  ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα της  συγγραφέως.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των  δράσεων του Σπουδαστηρίου Τοπικής Ιστορίας  που υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία ο  Σύλλογος « Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» Ν. Καστοριάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του  βιβλίου της, η συγγραφέας θα τα διαθέσει στο Μουσείο Μακεδονικού  Αγώνα.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη εγκαινιάστηκε η «Μαγική Λιμνοπολιτεία» του Δήμου Καστοριάς (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς (φωτο)

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Pub Quiz στο La Maison!

Μετά την επιτυχία του 1ου Pub Quiz, πάμε με φόρα για το 2ο, την Τετάρτη 27