Ολοκληρώθηκαν οι Εργασίες Καθαρισμού του Ρέματος Ξηροποτάμου στο πλαίσιο του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της ΠΕ Καστοριάς, προϋπ. 690.000 €

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού του ρέματος Ξηροποτάμου στα όρια Μελισσοτόπου – Σταυροποτάμου – Βασιλειάδας από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στο πλαίσιο εργολαβίας του έργου: «Αντιπλημμυρική προστασία, καθαρισμοί, διευθετήσεις, αποκαταστάσεις από χειμαρολάβα στην Π.Ε Καστοριάς», προϋπολογισμού μελέτης 690.000 ευρώ.

Οι εργασίες περιλάμβαναν τη διάνοιξη και τον καθαρισμό του ρέματος από αυτοφυή βλάστηση και φερτά υλικά. Παράλληλα, κατασκευάστηκε ένας αναβαθμός για να συγκρατεί τις φερτές ύλες ώστε να μην καταλήγουν στην λίμνη του φράγματος Βασιλειάδας.

Οι παρεμβάσεις εκτελέστηκαν υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και αποτελεί τμήμα του γενικότερου προγραμματισμού του καθαρισμού ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας στο πλαίσιο αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων.

Π.Ε. Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,7 R στην Καστοριά – Αισθητή σε όλη τη Δυτική Μακεδονία

Επόμενο Άρθρο

Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Εξαιρετική η παρουσία της Μικτής Παραδοσιακής Χορωδίας του Π.Σ. Καστοριάς “Αθαν. Χριστόπουλος” στη 32η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης (φωτογραφίες)

Μία εξαιρετική μουσική εμπειρία ήταν η συμμετοχή της #Μικτής_Παραδοσιακής_Χορωδίας #Καστοριάς_Αθανάσιος_Χριστόπουλος στην #32η_Χορωδιακή_Συνάντηση_Ερμιόνης στον πανέμορφο χώρο του

“Φεύγουν” τα ελάφια από τον “Προφήτη Ηλία”! – Στο Κρατικό Εκτροφείο Θηραμάτων «Κουρί» Κοζάνης μεταφέρονται 14 πλατώνια από την Καστοριά – Εγκρίθηκε η σχετική απόφαση

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δασών, εγκρίθηκε η μεταφορά 14 πλατωνιών (Dama dama) από την περιοχή του Προφήτη Ηλία Καστοριάς στο Κρατικό