Με Έκθεση Φωτογραφίας ο Σύλ. «Ομόνοια» Καστοριάς τιμά τη μνήμη του προικισμένου καλλιτέχνη Νίκου Πιστικού (φωτο)

/

Με την παρουσία, εκπροσώπου της εκκλησίας που τέλεσε τον Αγιασμό, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημ. Σαββόπουλου, μελών και φίλων του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού – Λαογραφικού Συλλόγου «ΟΜΟΝΟΙΑ» Καστοριάς, εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του εν λόγω Συλλόγου (Μητροπόλεως 70), η Έκθεση Φωτογραφίας, που πραγματοποιεί πρός τιμή του αείμνηστου συμπολίτη μας, προικισμένου καλλιτέχνη, Νίκου Πιστικού, ο ανωτέρω Σύλλογος.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Κων/νος Κακαγιάννης, πρόκειται για μία Έκθεση, με 50 εξαιρετικές φωτογραφίες των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων του Νίκου Πιστικού, τις οποίες παραχώρησε ο συμπολίτης μας φωτογράφος Δημ. Τσουρτσούλας, επισημαίνοντας ότι οι μοναδικές μακέτες του αείμνηστου καλλιτέχνη, θα πρέπει επιτέλους να βρούν μία μόνιμη στέγη, ίσως σε κάποιο από τα αρχοντικά της πόλης μας.

Στη συνέχεια, η λαογράφος Μαρούλα Βέργου Γκαμπέση, μέσα από ένα κείμενο – αφιέρωμα στον Νίκο Πιστικό που διάβασε, με τίτλο «Εξόριστος άρχοντας» – το οποίο δημοσιεύτηκε στις 21-11-2019 στη «Φωνή της Καστοριάς» – αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του αείμνηστου καλλιτέχνη, επισημαίνοντας ότι ο εξόριστος άρχοντας «έφυγε» απογοητευμένος, μιά που δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα μόνιμη στέγη να στεγάσει τα εξαίσια δημιουργήματά του, καταλήγοντας: «Τουλάχιστον ας αναλογισθούμε τώρα – όσοι μπορούμε – πώς το χρέος μας απέναντί του παραμένει και πρέπει να του υποσχεθούμε πώς η στέγη που περίμενε, που δικαίως ονειρεύτηκε, θα βρεθεί, κι ας καμαρώνει ανακουφισμένος από εκεί ψηλά τα υπέροχα δημιουργήματά του».

Η Έκθεση, θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοικτή τις ώρες: 10.30 π.μ. – 13.30 μ.μ. και 18.00 – 21.00.

fonikastorias.gr Σ.Ι.

Προηγούμενο Άρθρο

Αγωνιστική Δραστηριότητα Τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς 30 Νοεμ. & 1 Δεκ. 2019

Επόμενο Άρθρο

Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στον χώρο του Πολιτιστικού Συλ. Καστοριάς «Βασίλειος Δόικος» (φωτογραφίες)

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Τί τρέχει στη Μητροπόλεως;

Οδός Μητροπόλεως,περαστικοί διαβάτες στέκονται απέναντι στις άδειες βιτρίνες και συνομιλούν με τα είδωλά τους. Τετάρτη 24

Αναχωρεί αύριο Παρασκευή η Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία της Ορεστίδος για τριήμερη επίσκεψη στην Αργολίδα

H Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία “Η Ορεστίς”  Άργους Ορεστικού,  συμμετέχει στην Ελληνοκυπριακή Χορωδιακή Συνάντηση «Χορωδιακό Φεστιβάλ Music Life Άργος 2024» που θα γίνει το Σάββατο 20