Η Καστοριά γιόρτασε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος (φωτο)

/

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Σεπτεμβρίου στην Καστοριά.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα Καστοριάς, τελέστηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβ. μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ.

Σήμερα το πρωΐ, έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας της οσίας Σοφίας της Κλεισούρας στον Ι.Ν. Αγίου Νικάνορα, ενώ τελέστηκε όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας και εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση για όλους τους σφαγιασθέντες κατά τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων στην πλατεία Μακεδονομάχων όπου έγινε και κατάθεση στεφάνων.

Στο ιστορικό της ημέρας αναφέρθηκε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Απολλωνιαδιτών Καστοριάς, Σουλτάνα Κιναλή – Σολδάτου.

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

fonikastorias.gr Σ.Ι. – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Συναντήσεις Γ. Κασαπίδη στην Αθήνα με υπουργούς & αξιωματούχους υπουργείων

Επόμενο Άρθρο

Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Τί τρέχει στη Μητροπόλεως;

Οδός Μητροπόλεως,περαστικοί διαβάτες στέκονται απέναντι στις άδειες βιτρίνες και συνομιλούν με τα είδωλά τους. Τετάρτη 24

Αναχωρεί αύριο Παρασκευή η Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία της Ορεστίδος για τριήμερη επίσκεψη στην Αργολίδα

H Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία “Η Ορεστίς”  Άργους Ορεστικού,  συμμετέχει στην Ελληνοκυπριακή Χορωδιακή Συνάντηση «Χορωδιακό Φεστιβάλ Music Life Άργος 2024» που θα γίνει το Σάββατο 20