Εναέρια διανομή εμβολίων λύσσας έως και 26.04.2019

Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής γίνεται γνωστή η κάτωθι ανακοίνωση:

Κατόπιν ενημέρωσης που είχαμε από την εταιρεία εναέριας διανομής των εμβολιακών δολωμάτων κατά της λύσσας, οι ρίψεις που περιλαμβάνουν και την Π.Ε. Καστοριάς, θα πραγματοποιηθούν από την 15η έως και την 26η Απριλίου 2019, με την προϋπόθεση  ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

    Οι περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς που θα καλυφθούν παρουσιάζονται στο συνημμένο μήνυμα της εταιρείας διανομής.

  • Οι πτήσεις θα ξεκινούν με την ανατολή του ηλίου και θα διαρκούν μέχρι τη δύση.
  • Εάν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τις πτήσεις σε μία περιοχή, οι ρίψεις θα γίνονται σε άλλες κοντινές περιοχές και τα αεροσκάφη θα επιστέφουν για εμβολιασμούς στην αρχική περιοχή μόλις ο καιρός το επιτρέψει.
  • Γίνεται κατανοητό ότι το πρόγραμμα μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Τα εμβόλια περιέχουν ζωντανό – ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης ιό της λύσσας. Ως εκ τούτου, σε καμιά περίπτωση δεν  επιτρέπεται η επαφή με τα εμβόλια – δολώματα. Εάν χρειαστεί να απομακρυνθεί το εμβόλιο-δόλωμα από κάποιο σημείο, απαραίτητη είναι η χρήση γαντιών ή πλαστικής σακούλας. Σε περίπτωση που κάποιο ζώο προσλάβει το εμβόλιο – δόλωμα, δεν πρέπει να γίνει προσπάθεια απομάκρυνσής του από το στόμα του ζώου. Σε περίπτωση κατάποσης  του δολώματος, συστήνεται να μην έρθει σε επαφή ο ιδιοκτήτης του ζώου ή γενικότερα άλλα άτομα με το ζώο που προσέλαβε το δόλωμα για τουλάχιστον μία ημέρα μετά την πιθανή πρόσληψη του εμβολιακού δολώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες Διεύθυνσης Αγροτική Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τμήμα Κτηνιατρικής, κα. Σμαράγδα Δημοπούλου, τηλ2467076023.

Π.Ε. Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Στις φλόγες η Παναγιά των Παρισίων – Ανυπολόγιστες καταστροφές

Επόμενο Άρθρο

Στο Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής η Ολυμπία Τελιγιορίδου στην υπογραφή της συμφωνίας για την ευφυή γεωργία

Τελευταία από Τοπικά Νέα