Όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του 8ου Rally Greece Offroad! (Δηλώσεις)

//

Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του όγδοου Rally Greece off Road το οποίο θα φιλοξενηθεί φέτος στον χώρο  της εμποροπανήγυρης του Άργους Ορεστικού.

Οι αγώνες ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται την Κυριακή 6 Ιουνίου, με 50 συμμετοχές από όλη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι  στο χώρο της εμποροπανήγυρης, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου και ο αλυτάρχης των αγώνων Αλέκος Αποστολίδης αναφέρθηκαν στην  συγκεκριμένη διοργάνωση.

“Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί και πέρυσι αλλά λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν από τον κορονοϊό,δεν πραγματοποιήθηκε.

Πραγματοποιείται φέτος με αρκετές συμμετοχές και με πολύ καλύτερη από ότι διαφαίνεται και από ότι όλα δείχνουν οργάνωση, για να καταφέρουμε όλοι μαζί το εφικτό και τον στόχο που δεν είναι άλλος από το να μπορέσει ο αγώνας αυτός να είναι πλέον κάθε χρόνο ένας από τους αγώνες στο διεθνές καλεντάρι.

Για τον λόγο αυτό θα βρίσκεται εδώ και κάποιος παρατηρητής από την Διεθνή Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για να κρίνει εάν τελικά έχουμε τη δυνατότητα και μπορούμε να διοργανώνουμε όλοι μαζί, τέτοιους αγώνες.

Είναι ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο για την πόλη, αλλά ιδιαίτερα για όλη την περιοχή μας και γι’ αυτό και τον έχουμε αγκαλιάσει όλοι εδώ ως τοπική κοινωνία και ως Δήμος” ,. σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου.

Στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αλλά και τις διαδρομές που περιλαμβάνει ο αγώνας, αναφέρθηκε ο αλυτάρχης του αγώνα Αλέκος Αποστολίδης.

” Έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια ούτως ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και για την ασφάλεια των αγωνιζομένων και για την ασφάλεια του κόσμου που θα κυκλοφορήσει εδώ.

Ο χώρος αυτός πού βρισκόμαστε θα είναι κλειστός για το κοινό, λόγω του κορονοιού.

Είναι ο 8ος διεθνής αγώνας που γίνεται έχει μήκος περίπου 700 km από τα οποία 500 είναι ειδικές διαδρομές.

Έχουμε την υποστήριξη της ΓΓΑ, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Άργους Ορεστικού και πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά”, δήλωσε ο κ.Αποστολίδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαδρομές του αγώνα.

“Αύριο Πέμπτη, από τις 10 το πρωί θα αρχίσουν να έρχονται οι αγωνιζόμενοι. Θα σταματήσουν έξω από το χώρο της εμποροπανήγυρης όπου θα βρίσκονται συνεργείο του ΕΟΔΥ και η γραμματεία των αγώνων η οποία θα ελέγχει τα πιστοποιητικά τους ότι είναι υγιείς.

Εάν δεν έχουν πιστοποιητικό, τότε θα γίνεται τεστ από τον ΕΟΔΥ και θα παίρνουν το passport  για να  περνάνε μέσα από την ασφάλεια. Στην συνέχεια, θα δηλώνουν το όνομά τους και θα μπαίνουν χώρο.

Ο αγώνας ξεκινάει το πρωί της Παρασκευής με μία υπερειδική διαδρομή μήκους 5,5 χιλιομέτρων η οποία θα γίνει δίπλα στο αεροδρόμιο στη συνέχεια, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στο service για τον τελικό έλεγχο και θα αναχωρήσουν για την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα η οποία ξεκινάει η οποία ξεκινάει από την Λιθιά και τερματίζει στο Δρυόβουνο, περνώντας από τον Γέρμα. Είναι μήκους 75 χιλιομέτρων και θα γίνει δύο φορές.

Το Σάββατο θα γίνει η μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, μήκους 110 χιλιομέτρων. Ξεκινάει από την Βασιλειάδα και κάνοντας μια μεγάλη διαδρομή  στο Βίτσι, τερματίζει στο Νέο Οικισμό Γάβρου.

Αυτή η διαδρομή θα γίνει δύο φορές.

Την Κυριακή θα γίνει μία μικρότερη ειδική διαδρομή προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αγώνας το μεσημέρι και να γίνουν οι απονομές.

Η διαδρομή 100km ξεκινάει από το Σιδηροχώρι και τερματίζει στο Μακροχώρι”, είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξει διέλευση των οχημάτων και μέσα από την πόλη της Καστοριάς.

Σ.Ι- Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Διακοπή Υδροδότησης αύριο 03-06-2021 σε Κολοκυνθού & Μεσοποταμία

Επόμενο Άρθρο

Ξενάγηση… «επί ποδηλάτων»

Τελευταία από Αθλητικά