Η εκπεφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης να ήταν το νομοσχέδιο για την διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων, να πάρει και τις 300 διαθέσιμες ψήφους στο κοινοβούλιο, κάτι τέτοιο όμως, δεν θα ήταν εκ των πραγμάτων δυνατό εξαιτίας και των τεσσάρων απουσιών από την ψήφισή του.

Παρόλα αυτά, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, του οποίου προηγήθηκαν μήνες διακομματικών διαβουλεύσεων, συγκέντρωσε μια από τις μεγαλύτερες πλειοψηφίες που έχουν καταγραφεί με 288 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ του, μόλις 7 να το καταψηφίζουν και έναν να δηλώνει «παρών».

Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και Ελληνική Λύση ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ το ΜεΡΑ25 κατά.

Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει την ψήφιση του νομοσχεδίου νίκη δημοκρατική, κοινοβουλευτική και εθνική.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία παρά την θετική επί της αρχής ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ, πως «Βλέπατε πάντα τους απόδημους Έλληνες ως ένα εν δυνάμει κομματικό εργαλείο».

Πηγή: reader.gr