Τσίπρας από την Κοζάνη: Μόνο στην Ελλάδα 150 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από την Κοζάνη άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει επιβάρυνση των νοσοκομείων, αλλά μόνο στη χώρα μας και ενδεχομένως σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, βιώνουμε τριτοκοσμικές σκηνές στα νοσοκομεία. Μόνο στη χώρα μας έχουμε 150 πρόχειρα διασωληνομένους ασθενείς έξω από τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Πουθενά αλλού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης.

«Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διπλή πανδημία. Αυτή του κορονοϊού από τη μία και από την άλλη της ακρίβειας και της όξυνσης των ανισοτήτων. Και στις μέρες που ζούμε και οι δύο κρίσεις κορυφώνονται», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Ζούμε για άλλη μια φορά σκηνές τραγωδίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ζούμε, όμως, και σε μια πρωτοφανή συνθήκη όπου τα περισσότερα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βιώνουν το σύνδρομο της 3ης εβδομάδας.Τη 3η βδομάδα του μήνα τελειώνουν τα λεφτά, ενώ ο μήνας και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Και για αυτή τη διπλή δοκιμασία η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκλειστική και βαρύτατη ευθύνη».

Τσίπρας: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε θανάτους από κορονοιό

Ειδικότερα για το θέμα της πανδημίας υπογράμμισε: «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κορονοϊός, αλλά η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια τους τελευταίους μήνες σε θανάτους. Και σε όλη την Ευρώπη έχουμε ενεργειακή κρίση αλλά η μικρή Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Και μόνο η Ελλάδα διατηρεί το μισθό σε χαμηλότερα επίπεδα το 2021 από ότι μια δεκαετία πριν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και στις δύο κρίσεις, λέγοντας: «Όλα αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα, δεν είναι η κακή μας μοίρα ή το κακό μας ριζικό. Ούτε αποτελούν μια παροδική συγκυρία αναπότρεπτη. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα είτε επιλογών, είτε λαθών, είτε παραλείψεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θέλω, λοιπόν, σήμερα από εδώ, από την Κοζάνη, να στείλω ένα μήνυμα απλό, κατανοητό και αποφασιστικό: Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Δεν πάει άλλο με την ιδιοτέλεια, τον κυνισμό, και την ανικανότητα μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού, που αρνούνται όχι μόνο να συζητήσουν, να αποδεχθούν την πραγματικότητα, αλλά και να την κοιτάξουν κατάματα. Και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ακόμα και αυτοί που ψήφισαν τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2019, έχουν αρχίσει να γυρίζουν τη πλάτη στον κ. Μητσοτάκη».

Εξέφρασε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι «σύντομα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα είναι παρελθόν».

Τσίπρας: Η ελληνική κοινωνία «βράζει»

«Παρά τη πρωτοφανή στήριξη που του παρέχουν τα λογής συμφέροντα και η πλειοψηφία των ΜΜΕ, η πραγματικότητα δε μπορεί άλλο πια να κρυφτεί. Όλο και περισσότεροι πολίτες, με όλο και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, λένε όχι στις πολιτικές, στην προπαγάνδα, στην αδιαφάνεια, στον κυνισμό, που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση. Για αυτό και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε παρά να περάσει σαν το κλέφτη από τη πόλη σας. Δεν περπάτησε στο δρόμο, δεν συνάντησε απλούς πολίτες παρά μόνο έφερε τα ΜΑΤ να επιτεθούν στους διαδηλωτές. Γιατί η ελληνική κοινωνία βράζει. Και δεν είναι οι πλατείες και οι δρόμοι προστατευμένο στούντιο.

Γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι δύο χρόνια τώρα διαχειρίζονται τη πανδημία ως ευκαιρία. Ευκαιρία να απαξιώσουνε το ΕΣΥ, προς όφελος των ιδιωτικών ομίλων στην Υγεία. Ευκαιρία να ταΐσουνε την προπαγανδιστική τους μηχανή, δίνοντας κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ για να τους αποθεώνουν. Ευκαιρία για το πρωτοφανές πάρτι των απευθείας αναθέσεων. ‘Ανθρωποι πεθαίνουν και οι ημέτεροι πλουτίζουν. Ευκαιρία για θεσμικό εκτροχιασμό. Με απαγορεύσεις διαδηλώσεων, με τη Βουλή να υπολειτουργεί, με τη δημοκρατία να ασθμαίνει. Ευκαιρία για διχασμό, για διαίρει και βασίλευε».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χωρίζει την Ελλάδα σε δήθεν υπεύθυνους και ανεύθυνους, σε πεφωτισμένους και ψεκασμένους». Και σημείωσε: «Πρώτα ήταν οι νέοι απέναντι στους ηλικιωμένους. Μετά ήταν οι πιστοί στις εκκλησίες. Τώρα είναι οι ηλικιωμένοι μεταξύ τους και με τους νεότερους. Όλοι εναντίον όλων, φοβισμένοι εναντίον φοβισμένων, για να τη γλιτώνουν στο τέλος οι ανίκανοι που μας κυβερνούν».

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα στο θέμα της πανδημίας

Αναφέρθηκε στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης, την ώρα που θρηνούμε 18.000 νεκρούς, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης, χωρίς έστω τη σεμνότητα και το σεβασμό που απαιτεί το δράμα που ζει η χώρα. Χωρίς καμιά διάθεση να καταλάβει, να ακούσει, να συζητήσει. Μας είπε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα από τον ίδιο και τους αρίστους. Όσοι χάθηκαν, και χάνονται είναι είτε από δική τους ευθύνη, είτε από αντικειμενικές αιτίες. Και αν κάποια στιγμή μας είπε ότι ξεμπερδέψαμε είναι γιατί έκαναν λάθος οι λοιμοξιολόγοι. Ο μοναδικός πρωθυπουργός με το αλάθητο στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Αυτός δεν είναι Μωυσής, ποντίφικας είναι. Και είχε το θράσος να μας ζητήσει στοιχεία για όσους πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Όχι να ζητήσει συγγνώμη. Να ζητήσει στοιχεία. Γιατί δήθεν δεν έχει στοιχεία.

Δεν ξέρει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τι γίνεται στα νοσοκομεία της Ελλάδας. Δεν άκουσε και δεν έμαθε τι λένε γιατροί και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής. Δεν ξέρει ότι εκτός ΜΕΘ οι πιθανότητες επιβίωσης μειώνονται δραματικά. Δεν ξέρει ότι οι ΜΕΘ του ποδαριού που έφτιαξαν δεν πληρούν τις προδιαγραφές, όπως καταγγέλλουν γιατροί και ειδικοί. Δεν ξέρει…Αλλά να κόβει τις δαπάνες του ΕΣΥ για τη νέα χρονιά εν μέσω πανδημίας, ξέρει. Να συκοφαντεί γιατρούς, πολίτες, κόμματα, ξέρει. Να ζητάει το λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δική του αποτυχία, ξέρει. Για τη δική του ανοσία στην πραγματικότητα. Για τη δική του, τολμώ να πω, ανοησία. Και επιπολαιότητα. Και ανευθυνότητα. Το καλοκαίρι σφυρίζει τη λήξη της πανδημίας, το χειμώνα εμφανίζεται για να πει στους πολίτες ότι αυτοί την αναζωπύρωσαν. Και τους ανακοινώνει την τιμωρία. Βαφτίζει αντίτιμο υγείας, το χαράτσι κυβερνητικής αποτυχίας. Ο ίδιος άνθρωπος που πριν λίγες μέρες ξόρκιζε την υποχρεωτικότητα και έλεγε ότι έχει εξαντλήσει τα όρια της αποτελεσματικότητας της, να καταφεύγει όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά στον τιμωρητικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια.

Γιατί οι υπόλοιποι που την έχουν θα μπορούν να εξαγοράζουν το δικαίωμα άρνησης το ρίσκο της ζωής τους. Αρκεί να πληρώνουν το αντίτιμο. Δεν έχει χαθεί απλά η κοινή λογική. Έχει χαθεί η μπάλα. Κινήσεις προχειρότητας και πανικού».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει:

Στην άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για νοσηλεία και Covid περιστατικών.

Στην άμεση διάθεση 200 επιπλέον κλινών ΜΕΘ με συστράτευση όλων των διαθέσιμων υγειονομικών δυνάμεων (Δημόσιο, Ένοπλες Δυνάμεις, ιδιωτικός τομέας). Για να σταματήσει αυτό το απάνθρωπο αίσχος των πρόχειρα διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ που ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Στην άμεση πρόσληψη με κατεπείγουσες διαδικασίες όλων των επιλαχόντων γιατρών σε προκηρύξεις μόνιμων θέσεων στο ΕΣΥ, κατά το πρότυπο των προσλήψεων εντατικολόγων στις ΜΕΘ.

Στη διατήρηση στο ΕΣΥ των 1.500 εξειδικευμένων νοσηλευτών σε ειδικά τμήματα, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.

Στη συνταγογράφηση για δωρεάν μαζικά τεστ όλων των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων από τις οργανωμένες υγειονομικές δομές.

Στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για να σπάσουν τα σχολικά τμήματα, γιατί είναι εξωφρενικό να έχουμε τμήματα 29 μαθητών, την ώρα που το ποσοστό μαθητών που μολύνονται και νοσούν αυξάνεται σταθερά.

Στην ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων, ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων και εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού στο μετρό.

Στην επαναφορά της τηλεργασίας, αλλά και της τηλεργασίας για όσο χρειάζεται και όπου μπορεί να εφαρμοστεί.

Σε μια σοβαρή, επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια ενημέρωσης που θα σπάσει το φόβο, για να φτάσει το μήνυμα πόρτα πόρτα σε όλες τις πόλεις και την περιφέρεια, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικούς φορείς.

«Οι λύσεις είναι εκεί. Το οπλοστάσιο είναι συγκεκριμένο. Οι προτάσεις των ειδικών είναι γνωστές. Η διεθνής εμπειρία τόσων μηνών, μας έχει δώσει τις απαντήσεις. Αλλά έχουμε δυστυχώς ένα πρωθυπουργό τυφλό στην αλήθεια, κουφό στο δράμα, και βουβό σε κάθε ιδέα διαλόγου», επισήμανε.

Κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια

Για το θέμα της ακρίβειας είπε ότι: «Δεν το λύνεις επιδοτώντας με 39 ευρώ λογαριασμούς ρεύματος που θα αυξηθούν από 80% ως 150%. Δεν το λύνεις με μόλις 300 εκατομμύρια παροχές, όταν εμείς σε καιρό δημοσιονομικής πίεσης, χωρίς κύμα ακρίβειας και πανδημία είχαμε δώσει 800 εκατομμύρια κοινωνικό μέρισμα το 2018.

Δεν το λύνεις με την κοροϊδία της αύξησης μισού ευρώ τη μέρα στον κατώτατο μισθό. Και φυσικά δεν το λύνεις όταν ενώ πανηγυρίζεις για την ανάπτυξη, οι αρμόδιοι υπουργοί εμφανίζονται στα κανάλια κουνώντας το δάχτυλο λέγοντας «δεν υπάρχει φράγκο». Ε, τότε για τι ανάπτυξη μιλάμε; Οι πολίτες αποδεδειγμένα δεν βγαίνουν, το κράτος – κατά ομολογία του κ. Σκυλακάκη και του κ. Γεωργιάδη – δεν έχει, άρα ποιος καρπώνεται την όποια ανάκαμψη; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Αυτοί που ήθελαν να μείνουν στάσιμοι οι μισθοί. Αυτοί που πίεσαν να μην αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Αυτοί που πήραν φορολογικά δωράκια από την κυβέρνηση.

Αυτοί που ετοιμάζονται να μοιραστούν μεταξύ τους τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης. Αυτοί για τους οποίους κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης. Οι χορηγοί του, τα στηρίγματα του, η παρασιτική ελίτ που πλουτίζει ενώ η κοινωνία γονατίζει. Εμείς εκπροσωπούμε, και θέλουμε να εκπροσωπούμε, και ξέρουμε να εκπροσωπούμε, τους άλλους. Τους πολλούς».

Προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ακολούθως διατύπωσε τις εξής προτάσεις και διεκδικήσεις:

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Μέτρο απαραίτητο, μέτρο ζωής θα έλεγα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Αλλά και μέτρο που θα τονώσει την εσωτερική αγορά και θα στηρίξει τους μικρομεσαίους.

Τη διαγραφή μέρους των οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς για όλους τους οφειλέτες και για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας.

Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και στην βενζίνη, στα κατώτατα όρια που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών, με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση οδήγησε σε ξαφνικό θάνατο τις λιγνιτικές μονάδες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία και υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση οδήγησε σε ξαφνικό θάνατο τις λιγνιτικές μονάδες αγνοώντας τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και την ανάγκη ασφάλειας εφοδιασμού. Αποδίδει την αλματώδη αύξηση του κόστους ενέργειας που πνίγει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε εξωγενείς παράγοντες για να κρύψει τις ευθύνες της.

Οι εξωγενείς παράγοντες όμως δεν δικαιολογούν την ελληνική πρωτιά στη χονδρεμπορική τιμή ενέργειας και το ακραίο ράλι ακρίβειας που διαρκώς οξύνεται. Παρά τις αυξημένες χρηματοδοτικές δυνατότητες από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες καθυστερούν, ενώ στις επιχειρήσεις και τα δημόσια κτίρια αγνοούνται, παρότι είχαν προετοιμαστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να αξιοποιηθούν εργαλεία δημόσιας πολιτικής εκχωρείται η πλειοψηφία του δημοσίου στη ΔΕΗ, ιδιωτικοποιείται 100% η ΔΕΠΑ υποδομών, πουλιέται ο ΔΕΔΔΗΕ, υπονομεύεται η λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών που καταντούν σκιώδεις.Το κυριότερο:Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει την ίδια την πράσινη μετάβαση, λειτουργώντας μεροληπτικά υπέρ ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων. Κάνοντας πολιτικές επιλογές με βάση τις οποίες όλοι έχουν δυσβάσταχτο κόστος. Οι πολιτικές αυτές επιλογέςγίνονται περισσότερο καταστροφικές στην περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας”

Πρόσθεσε πως «ο ξαφνικός θάνατος των λιγνιτικών περιοχών που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε από πίσω κάποιο σχέδιο, πέρα από την μεταφορά της ηλεκτροπαραγωγής σε λίγες ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου».

Σχέδιο για τη Δ. Μακεδονία βασισμένο σε 7 άξονες

Παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη δίκαιη μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία, με στόχο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της αναπτυξιακής προοπτικής.

Το σχέδιο αυτό στηρίζεται σε 7 άξονες:

Αποκατάσταση εδαφών των λιγνιτικών περιοχών βάσει των νέων χρήσεων γης και βέβαια επαναπόδοση τους στις τοπικές κοινωνίες.

Σημαντική διέξοδο για απασχόληση και οικονομική δραστηριότητα αποτελούν τα έργα δημόσιων υποδομών αποκατάστασης στα οποία μπορεί να απασχοληθεί ένα σημαντικό μέρος του δυναμικού, που τώρα απασχολείται εργολαβικά στις διαδικασίες εξόρυξης της ΔΕΗ. Η αποκατάσταση θα γίνει με κριτήρια κλιματικής ανθεκτικότητας και ουδετερότητας,θα συνοδεύεται από επενδύσεις στην τηλεθέρμανση και επενδύσεις στην προστασία της βιοποικιλότητας της περιοχής, που θα ανατροφοδοτήσει τον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα. Και στον όλο σχεδιασμό θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και των Δήμων της περιοχής.

Στήριξη των ανέργων καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μέχρι την έναρξη των παραπάνω εργασιών και των νέων επενδύσεων πρέπει να υπάρχει μέριμνα για τους 3000 ανέργους. Στο σχέδιό μας λοιπόν περιλαμβάνεται :Πάγωμα χρεών όσων έχουν επενδύσει σε μηχανήματα ή εξοπλισμό. Εισόδημα Έκτακτης ανάγκης σε όλους τους ανέργους και για όσο διαρκέσει η μετάβαση.

Προσέλκυση νέων επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία.

Προβλέπουμε :-Ειδικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων – Ειδικό Αναπτυξιακό Νόμο – Κάλυψη μέρους του ασφαλιστικού και εργατικού κόστους για όσους επενδύουν στη περιοχή – Ειδικά φορολογικά κίνητρα – Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων στην περιοχή και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Ειδικό Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων για τη Δυτική Μακεδονία.

-Δημόσιες υποδομές για έργα των ΟΤΑ – Σιδηροδρομικές και οδικές διασυνδέσεις – Ηλεκτροκίνηση – Υποδομές εξωστρέφειας σε Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό που θα δώσουν άμεσες θέσεις εργασίας.

Καθολικό Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Σχεδιάζουμε να προχωρήσει άμεσα ένα ειδικόγια τη περιοχή καθολικό πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στις κατοικίες και τις επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα και να καλύπτει το σύνολο των κτιρίων κατοικιών και επαγγελματικών χώρων της Δυτική Μακεδονίας με αυξημένη έως καθολική συμμετοχή των δημοσίων πόρων, ειδικά στα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα. Κινητοποιείται έτσι άμεσα ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας που αφορά πολλούς κλάδους και παρέχεται άμεσο όφελος στο εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Αντίστοιχο σχεδιάζουμε να υλοποιηθεί για το σύνολο των δημοσίων κτιρίων ιδίως των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού.

Ενεργειακές Κοινότητες στη Δυτική Μακεδονία.

Σχεδιάζουμε άμεσα να προχωρήσει η παραγωγή ηλεκτρική ενέργειας με ΑΠΕ από ενεργειακές κοινότητες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες, πολίτες της Δυτική Μακεδονίας. Μια πολιτική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για όλη την Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει από τη Δυτική Μακεδονία. Οι καταναλωτές μετατρέπονται σε παραγωγούς ενέργειας καλύπτοντας καταρχήν τις ανάγκες τους σε ενέργεια αλλά και διασφαλίζοντας επιπλέον εισόδημα. Για τον σκοπό αυτό είναι απόλυτα εφικτό να δημιουργηθούν εργαλεία χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και να υπάρξουν οι κατάλληλες μελέτες (οικονομοτεχνικές, χωρικής κατανομής κλπ) με ευθύνη του δημοσίου για την υλοποίηση των επενδύσεων.

Περιβαλλοντικό Τιμολόγιο Ενέργειας.

Επεκτείνουμε το περιβαλλοντικό/εκπτωτικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στις τοπικές επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας χαμηλότερο κόστος ενέργειας για την παραγωγή. Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού μας και τα μέτρα που θα λάβουμε άμεσα για τη περιοχή, την επομένη των εκλογών που θα δώσουν εντολή σχηματισμού μιας νέας προοδευτική κυβέρνηση. Και όλα αυτά είναι μέτρα με εγγυημένες πηγές χρηματοδότησης. Νέο ΕΣΠΑ, Νέα ΚΑΠ, Ταμείο Ανάκαμψης, Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Όλα είναι διαθέσιμα, αρκεί να τα αξιοποιήσουμε με τον καταλληλότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο. Προς όφελος της περιοχής, της κοινωνίας, των πολλών.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όλα τα παραπάνω μέτρα έχουν διασφαλισμένες πηγές χρηματοδότησης και δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να τα νομοθετήσει μόλις αναλάβει την εξουσία.

Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είπε ότι η κυβέρνηση του δημιούργησε 6 νέα Τμήματα και ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως τα έκλεισαν, ενώ του έδωσαν τη “χαριστική βολή” με τη μείωση του αριθμού των εισακτέων.

newsbomb.gr (Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Προηγούμενο Άρθρο

Νεκρός ανασύρθηκε ο άντρας που καταπλακώθηκε σε παλιό οίκημα στο ‘Αργος Ορεστικό

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δ.Μ. Γιώργο Αμανατίδη ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με Χρήση Εφαρμογών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»

Ολοκληρώθηκε, μετά και από την υπογραφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, η διαδικασία ένταξης της

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης για ένταξη προγραμμάτων στην Παρέμβαση Π2-58.5 “Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες” στo πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και