Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

/

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, με απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Είναι μια σημαντική ημέρα καθώς αποτελεί αφορμή ενημέρωσης, αφύπνισης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας έναντι των δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων των ανθρώπων με αναπηρία, αλλά και ταυτόχρονα ημέρα για προώθηση δράσεων και υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας.

Ας αποτελέσει ο καθημερινός αγώνας τους αφορμή για να προβληματιστούμε και να αναθεωρήσουμε τον τρόπο σκέψης μας.

Ας αντλήσουμε δύναμη από την δύναμη τους και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά από τη θέση ευθύνης του, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Είναι υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στο δικαίωμά τους για ίσες ευκαιρίες, για βελτίωση της ποιότητας ζωής, για συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Ως Περιφερειακή Αρχή αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα μας, η ίση μεταχείριση όλων των συμπολιτών μας.

Προηγούμενο Άρθρο

Τσίπρας από την Κοζάνη: Μόνο στην Ελλάδα 150 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη

Επόμενο Άρθρο

Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς: Να ανακαλέσει ο βουλευτής της ΝΔ τον χαρακτηρισμό “ΜΠΑΤΣΟΙ”

Τελευταία από Τοπικά Νέα