Το Σάββατο στην Καστοριά το 1ο Επιχειρηματικό Forum με θέμα: «Καστοριά η επόμενη μέρα του επιχειρείν»

/

Το Σάββατο 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά το 1ο Επιχειρηματικό Forum.

Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας -Παράρτημα Καστοριάς, του Επιμελητηρίου Καστοριάς και της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Οι εργασίες θα διεξαχθούν στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Παράρτημα Καστοριάς.

Στην εκδήλωση θέμα της οποίας είναι: “Η Καστοριά και η επόμενη μέρα του επιχειρείν”, αναφέρθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, η αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Μονοβασίλης  και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

“Είναι μεγάλη η χαρά της Αντιπεριφέρειας που συνδιοργανώνει ένα τέτοιο Forum διότι  έχει πολύ ψηλά στον πήχη   την επιχειρηματικότητα την οποία πάντοτε την στήριζε και θα συνεχίσει να την στηρίζει. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συνεργασία των τριών φορέων αλλά και στην συνέχεια και άλλων εμπλεκομένων φορέων της περιοχής μας είναι απαραίτητη, για να ανταλλάξουμε αφενός μεν, πληροφορίες και απόψεις για το σημερινό γίγνεσθαι της επιχειρηματικότητας και  αφετέρου, να πάρουμε αποφάσεις για την επόμενη μέρα του επιχειρείν.

Γι’ αυτό, κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες, είτε εμπλέκονται άμεσα είτε έμμεσα, να έρθουν στην εν λόγω εκδήλωση και να μας βοηθήσουν με την άποψή τους, για το τι σκέφτονται για το μέλλον της επιχειρηματικότητας που αφορά βέβαια σε όλους τους κλάδους”, υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη.

“Την εξαιρετική συνεργασία που έχει το τμήμα Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας τόσο με το Επιμελητήριο όσο και με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Μονοβασίλης.

“Στο πλαίσιο των συνεργασιών του Τμήματος μας με τους τοπικούς φορείς εντάσσεται και η από κοινού διοργάνωση του 1ου Επιχειρηματικού Forum.

Σας περιμένουμε το πρωί του Σαββάτου 18 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Καστοριά με κύριο σκοπό: αρχικά, να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση της επιχειρηματικότητας στην Καστοριά, στην συνέχεια να δούμε κάποιες καλές πρακτικές αλλά και προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν στους σημαντικότερους κλάδους της τοπικής οικονομίας.

Στο τέλος, μπορούμε να συζητήσουμε όλους τους προβληματισμούς και τις απόψεις μας με σκοπό το όφελος της επιχειρηματικότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας”, ανέφερε ο κ. Μονοβασίλης.

“Είναι μεγάλη ικανοποίηση, μετά από μία διαδρομή κάποιων μηνών – αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και την κα Κοζατσάνη ιδιαιτέρως και με το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας τον κ. Μονοβασίλη και όλα τα στελέχη – το ότι φτάνουμε σε μία πρώτη δράση.

Είναι μία πρώτη κοινή δράση που έχει να κάνει με το επιχειρηματικό Forum.

Ακολουθούν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Συζητάμε αρκετά και με την Αντιπεριφερειάρχη και με το οικονομικό τμήμα σε σχέση με την μεγάλη αγωνία που έχουμε και η οποία έχει να κάνει με το οικονομικό γίγνεσθαι της Καστοριάς.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι  κοινωνία και επιχειρηματικότητα είναι ένα και το αυτό.

Για να επιτύχουμε την κοινωνική ανάπτυξη και την ευημερία που θέλουμε στην Καστοριά, είναι απαραίτητη προϋπόθεση αυτό, να συμβαδίσει και με την οικονομική ανάπτυξη.

Μεγάλη αγωνία όλων μας,  μεγάλο θέμα αυτό.

Η κοινή προσπάθεια και τα κοινά αποτελέσματα για το καλό της επιχειρηματικότητας είναι ο στόχος μας.

Δεν μπορώ να μη μιλήσω για την άψογη συνεργασία την οποία έχουμε. Έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα γρήγορα και εύκολα  γιατί υπάρχει πολύ καλή συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και με το Πανεπιστήμιο.

Είναι κοινές οι αγωνίες μας και με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε”, επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Το fonikastorias.gr κληρώνει προσκλήσεις για την παράσταση της Κατερίνας Βρανά “Staying Alive (Σχεδόν Πέθανα)” στο θερινό ΟΛΥΜΠΙΟΝ!

Επόμενο Άρθρο

Επιχείρηση «ΝΟ ΚΑΚΑ» στην Καστοριά – Χάρτινα φαρασάκια για την απομάκρυνση των περιττωμάτων των σκύλων σε 10 σημεία της πόλης

Τελευταία από Οικονομία