Το ιστορικό «Ολύμπιον» άνοιξε τις πύλες του και είναι ένα στολίδι για την Καστοριά! (φωτογραφίες)

/

Το ιστορικό κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» στην Καστοριά, μετά από την πολύ επιτυχημένη θερινή του παρουσία με τον θερινό σινεμά στην περιοχή «Πέτρα», άνοιξε τις πύλες του στην ιστορική του έδρα στην Μητροπόλεως και για την χειμερινή περίοδο.

Αντικρίζοντας κανείς την πρόσοψη του σινεμά καταλαβαίνει με την πρώτη ματιά το πόσο όμορφη δουλειά έχει γίνει!

Μπαίνοντας δε στον χώρο υποδοχής ξεκινά η εμπειρία που θέλει να μας προσφέρει ο χώρος.

Η Αίθουσα 1 είναι η μεγάλη αίθουσα με τη θεατρική σκηνή και βρίσκεται στον χώρο που ήταν παλιά η μόνη αίθουσα του σινεμά.

Τα πάντα στην αίθουσα έχουν αλλάξει, με νέα καθίσματα, νέα οθόνη, τρομερή δουλειά στην ηχομόνωση και πολύ όμορφη αισθητική.

Στον χώρο του παλιού εξώστη τώρα βρίσκεται μια υπερσύγχρονη 2η αίθουσα που είναι εξοπλισμένη για να μας προσφέρει μια τρομερή εμπειρία.

Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι το νέο καφέ που προσφέρει πλέον αυτός ο πολυχώρος. Βρίσκεται κάτω και πίσω από την σκηνή της Αίθουσας 1 και θα λειτουργεί και ως ανεξάρτητος χώρος. Διαθέτει βεράντα που «βλέπει» στην Τσόντου Βάρδα. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται δύο δωμάτια για εκθέσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Τέλος, σε ένα δεύτερο δωμάτιο βρίσκονται τα καμαρίνια για τις ζωντανές παραστάσεις, με το σύνολο του χώρου να «κλέβει» τις εντυπώσεις με την αισθητική του.

Το «Ολύμπιον» είναι εδώ και μετά από μεγάλη προσπάθεια που έγινε, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια!

Είναι ένας πολυχώρος που όμοιός του δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, όχι μόνο στην Καστοριά αλλά και σε πολύ μεγάλο εύρος περιοχών στην Ελλάδα.

Ο χώρος είναι έτσι δομημένος που είναι έτοιμος να προσφέρει μια ολοκληρωμένη οπτικοακουστική εμπειρία και να φιλοξενήσει, εκτός από προβολές των αγαπημένων μας ταινιών, συνέδρια, ομιλίες, παραστάσεις και άλλου είδους εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί επίσης ότι το νέο «Ολύμπιον» έχει εξασφαλίσει μια σημαντικότατη συνεργασία με τα Victoria Cinemas, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στο χώρο του κινηματογράφου στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας για την πόλη της Καστοριάς ένα πλούσιο και συναρπαστικό πρόγραμμα.

Στο νέο χώρο τηρούνται βέβαια όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και προστασίας κατά του κορωνοϊού. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε όλα τα νέα από το website της επιχείρησης στο www.olympionhouse.gr καθώς και να προμηθευτείτε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο.

Δημήτρης Σ. Ιατρού

Προηγούμενο Άρθρο

Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Καστοριάς και το Κέντρο Υγείας

Επόμενο Άρθρο

28 Οκτωβρίου 1940: Oι δραματικές πρώτες ημέρες του πολέμου στα χωριά της Κόνιτσας

Τελευταία από Ταινίες & Σειρές