Τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας επισκέφθηκαν ο Υπουργός Ενέργειας και η Υπουργός Περιβάλλοντος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στο πλαίσιο επίσκεψης μελέτης της Δίκαιης Μετάβασης

Με την Υπουργό  Περιβάλλοντος και Τουρισμού Nasiha Pozder  και τον Υπουργό Ενέργειας, Ορυχείων και Βιομηχανίας Vedran Lakic της Ομοσπονδίας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης συναντήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στο πλαίσιο επίσκεψης μελέτης  της  Παγκόσμιας Τράπεζας και εκπροσώπων φορέων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για τη  Δίκαιη Μετάβαση μέσω του προγράμματος JustCoalTransition.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν στη Δίκαιη Μετάβαση και στη διαχείρισή της από Περιφέρειες που εξαρτώνται από τον λιγνίτη, όπως η Δυτική Μακεδονία.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στον τρόπο ανάπτυξης ενός παραγωγικού μοντέλου το οποίο στόχο έχει την προσέλκυση επενδύσεων, τονίζοντας πως ήδη έχουν δημοσιευθεί προσκλήσεις για επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία με αυξημένα κίνητρα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες που χρειάζονται για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων στην περιοχή, μέσω του Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος GIS, το οποίο θα διαθέτει τις απαραίτητες πληροφορίες για τις περιοχές οι οποίες δεν  είναι κατάλληλες για επενδύσεις, για περιβαλλοντικούς λόγους, για λόγους ρύπανσης ή για λόγους απόστασης από κατοικημένες περιοχές.

ΠΔΜ

Προηγούμενο Άρθρο

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ” | 21-03-2024

Επόμενο Άρθρο

Αρκούδα προκάλεσε ζημιές σε θερμοκήπια στην περιοχή των Αμπελοκήπων και τα φαινόμενα συνεχίζονται! (φωτο)

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία