Αρκούδα προκάλεσε ζημιές σε θερμοκήπια στην περιοχή των Αμπελοκήπων και τα φαινόμενα συνεχίζονται! (φωτο)

Αρκούδα εισήλθε σε περιοχή εγκατάστασης θερμοκηπίων στην περιοχή των Αμπελοκήπων Καστοριάς και προκάλεσε ζημιές στην προσπάθειά της να βρει τροφή.

Όπως μας ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης των θερμοκηπίων, αλλά και από άλλες μαρτυρίες, τα φαινόμενα αυτά είναι σχεδόν καθημερινά!

Μάλιστα τα προβλήματα αυξάνονται όταν καρποφορούν τα δέντρα και οι καλλιέργειες, με τις αρκούδες να καταστρέφουν ό,τι βρουν στην προσπάθειά τους να τραφούν.

Το πρόβλημα μεγενθύνεται καθώς κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για να δώσει κάποια λύση! Επιπροσθέτως, δεν αποζημιώνει κανείς οργανισμός ή φορέας τους ανθρώπους που καταστρέφεται η δουλειά τους και κατ’ επέκταση το εισόδημά τους.

Γνωρίζουμε ότι στην περιοχή μας ζουν αρκούδες και γίνονται προσπάθειες για την συνύπαρξή μας, αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και αρκετό καιρό και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της λύσης του προβλήματος και για τον άνθρωπο και για τις αρκούδες. Επιτέλους ας δράσει κάποιος αρμόδιος πριν συμβεί κάτι πολύ χειρότερο!

fonikastorias.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας επισκέφθηκαν ο Υπουργός Ενέργειας και η Υπουργός Περιβάλλοντος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στο πλαίσιο επίσκεψης μελέτης της Δίκαιης Μετάβασης

Επόμενο Άρθρο

Το πρόγραμμα του χειμερινού κινηματογράφου ΟΛΥΜΠΙΟΝ στην Καστοριά 21-27/3

Τελευταία από Τοπικά Νέα