Τη μή ανανέωση των συμβάσεων 8 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. Καστοριάς

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Τη μη ανανέωση των συμβάσεων οκτώ εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς το οποίο συνεδρίασε χθες.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν: « Έγκριση ή μη της υπ΄αριθ. 98/2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Καστοριάς με θέμα: Ανανέωση συμβάσεων εργασίας υπαλλήλων ΙΔΟΧ».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του προέδρου του Νομικού Προσώπου κ. Ρήμου. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων των εργαζομένων, της ΠΟΕ – ΟΤΑ, καθώς και του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς Γιώργου Μαλέα, οι οποίοι ανέπτυξαν στο σώμα τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις των οκτώ εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.

Τη σκυτάλη πήρε ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης ο οποίος έκανε λόγο για δεινή οικονομική κατάσταση η οποία επικρατεί στον Δήμο Καστοριάς και ανέφερε παράλληλα ότι το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς είναι πλεονάζον γι’ αυτό και δεν πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις.

«Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να γίνει πιο ευαίσθητος από κανέναν άλλο. Δεν επιτρέπεται να πουλάμε ψεύτικες ελπίδες. Εμείς δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπαμε να απολύσουμε τους ανθρώπους προσπαθούμε να βάλουμε μια σειρά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλείς των συνδυασμών. Η κ. Σπύρου δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση σημειώνοντας ότι βάζει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον των δημοτών και μετά του Δήμου. Ανέφερε ακόμη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο σύμφωνα με τη νομοθεσία να λάβει απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Την ανανέωση και των 18 συμβάσεων, πρότεινε ο κ. Μόσχος.

Ο κ. Ταμήλιας από την πλευρά του ανέφερε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού του θα ψηφίσουν κατά συνείδηση γιατί «δεν έχουν γραμμή».

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την εισήγηση ο κ. Τίγκας.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και οι δευτερολογίες των επικεφαλείς των Συνδυασμών.

Η συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν αρκετές εντάσεις, ολοκληρώθηκε με την ονομαστική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση του Νομικού Προσώπου εγκρίθηκε με 23 ναι, 16 όχι και ένα παρών.

Την απόφαση αποδοκίμασαν έντονα φραστικά οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ οι οποίοι παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση.

Ε.Ψ.