Τέλεση Αγιασμού στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καστοριάς (φωτογραφίες)

Αγιασμός τελέστηκε  σήμερα στο  Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό  Γυμνάσιο- Λύκειο Καστοριάς, με την ευκαιρία της μεταστέγασης του  σχολείου.

Όπως είναι  γνωστό, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ  απέκτησε εδώ και λίγους μήνες  τον δικό του  χώρο. Στεγάζεται στο πρώην 2ο  Δημοτικό Σχολείο  στην περιοχή του Αγίου Μηνά.

Τον αγιασμό τέλεσε  ο Σεβ.  Μητροπολίτης Καστοριάς  κ. Καλλίνικος, συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο.

Τους παρευρσκόμενους καλωσόρισε ο διευθυντής του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ  Αναστάσιος Τζιλίνης ο οποίος  μεταξύ άλλων τόνισε: “Μέσα από αυτή την μόνιμη  στέγαση καλούμαστε όλοι μας να δουλέψουμε πιο δυνατά. Να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που συνήθως είναι δυσκολίες στελέχωσης του  σχολείου με  διδακτικό προσωπικό.

Πλέον με βάση αυτή την  “Ιθάκη μας”, την  “Ιθάκη” που κάναμε πέντε  ολόκληρα χρόνια να την βρούμε, κοιτάζουμε μπροστά και ονειρευόμαστε τα καλύτερα για τους μαθητές μας.

Έχοντας ως αφετηρία την μόνιμη στέγη μας, η διοίκηση, ο Σύλλογος Διδασκόντων, καθώς και ο Σύλογος Γονέων, του σχολείου υποσχόμαστε να προσφέορυμε πάντα στα παιδιά τις καλύτερες συνθήκες της μαθήσης, της κοινωνικοποίησης και πρόοδου.

 Ο αγώνας για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία συνεχίζεται πλέον με τις καλύτερες προϋποθέσεις”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, η αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Δέσποινα Κοζατσάνη, ο δήμαρχος Καστοριάς  Γιάννης Κορεντσίδης, η διευθύντρια της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Καστοριάς  Όλγα Βασιλειάδου   και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου Γιάννης Πάτρας. Όλοι τους επισήμαναν την σημασία της  λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου.

Στον αγιασμό έδωσαν επίσης το “παρών”  δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τα παιδιά, μοίρασαν στους παρευρισκόμενους γλαστράκια και λουλούδια τα οποία  ετοίμασαν  οι  μαθητές και οι  μαθήτριες του Τμήματος Γεωπονίας.

fonikastorias. Σ.Ι- Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Κλήρωση Λαχειοφόρου αγοράς της Ακαδημίας μπάσκετ αγοριών του Α.Σ. Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

11 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα 09/05 στην ΠΕ Καστοριάς – Δείτε την κατανομή πανελλαδικά

Τελευταία από Τοπικά Νέα