Σωτήρης Αδαμόπουλος: «Δεν έγινε τελική παραλαβή του πολυμηχανήματος της λίμνης»

Στη διαρροή του πρακτικού της επιτροπής «που δεν έπρεπε να κυκλοφορεί σε μέσα ενημέρωσης και αλλού, πλήν του αναδόχου και του τμήματος προμηθειών», αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτ. Αδαμόπουλος, σε τοπικά ΜΜΕ σήμερα, σχετικά με την μή παραλαβή του πολυμηχανήματος της λίμνης, από την επιτροπή παραλαβής, τονίζοντας, ότι αν ήταν υπηρεσιακός παράγοντας αυτός που διέρρευσε το πρακτικό, θα έπρεπε να πάει για ΕΔΕ.

Απαντώντας ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, σε δημοσιεύματα που ήρθαν στο φώς για τα όσα αναφέρονται στην μή παραλαβή του πολυμηχανήματος απο την επιτροπή, είπε μεταξύ των άλλων, τα εξής:

«Παραλάβαμε ένα πολυμηχάνημα μακροσκοπικά επισήμως. ‘Ηρθε απο τη Φιλανδία με τις προδιαγραφές – υποτίθεται – που είχαμε δώσει. Αυτό είναι μια νόμιμη διαδικασία. Περιμένουμε από την επιτροπή παραλαβής να δει τις λεπτομέρειες, πώς δουλεύει, να το εξετάσει. Αυτό αναφέρει ο νόμος.

Εάν η επιτροπή διαπιστώσει κάτι που αντιβαίνει στις προδιαγραφές που είχαμε εμείς ζητήσει, βεβαίως μπορεί να έχει τις αντιρρήσεις και να μην το παραλάβει. Έτσι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούμε εμείς να αλλάξουμε τη διαδικασία. Δεν ήταν τελική παραλαβή.

Τα δημοσιεύματα μιλούν για επικοινωνιακό σόου. Αυτό πειράζει ορισμένους, γιατί εμείς φέραμε ένα πολυμηχάνημα, το έφερε ο κατασκευαστής και ανακοινώσαμε ότι το παραλάβαμε.

Το μηχάνημα ήρθε. Μακροσκοπικά όλοι το είδαμε. Κάποιοι το είδαν να δουλεύει στη λίμνη. Απο κει και πέρα οι διαδικασίες προχωρούν. Δεν τέλειωσε τίποτα. Και βεβαίως θα βγούμε και θα το δείξουμε. Κάποιοι δημοσιογράφοι το είδαν όταν ήρθε και το φωτογράφισαν. Μη στεκόμαστε εκεί λοιπόν.

Η επιτροπή εξετάζει, έκανε ένα πρακτικό. Εκεί προφανώς είδαν κάποιες διαφορές σε σχέση με τις προδιαγραφές που είχαμε δώσει εμείς και εάν αυτές είναι σοβαρές, βεβαίως δεν θα το παραλάβουμε. Και μάλιστα έχουμε μιά προθεσμία 6 μηνών, αν δεν απατώμαι, δοκιμής του μηχανήματος και υποτίθεται ότι θα το ελέγχαμε για το τι εργασίες μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει, βάσει των όσων ζητήσαμε».

Προηγούμενο Άρθρο

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει αύριο τον Προστάτης της Άγιο Αρτέμιο

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη Ε.Α.Υ. Καστοριάς στον Διευθυντή της Δ.Α. Καστοριάς κ. ΝΕΣΤΟΡΑ Θωμά

Τελευταία από Τοπικά Νέα