Συνέντευξη Ζ. Τζηκαλάγια για τις πρόσφατες συναντήσεις του με Υπουργούς για θέματα της περιοχής μας

Στις συναντήσεις τις οποίες πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με Υπουργούς για  ζητήματα τα οποία απασχολούν την περιοχή μας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς  Ζήσης Τζηκαλάγιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Στη συνέντευξη η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  4 Οκτωβρίου, ο βουλευτής έκανε λόγο  για  « μια έντονη  δραστηριότητα» από πλευράς του αποκορύφωμα της οποίας όπως είπε, ήταν η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζηκαλάγιας  συναντήθηκε με τον  υπουργό  Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο με τον οποίο  συζήτησαν θέματα ασφάλειας της περιοχής μας, αλλά  και τη λειτουργία των στρατιωτικών  φυλακίων.

«Διευθέτησα ένα ζήτημα τελετουργικό θα έλεγα.  Το να ικανοποιηθεί  το αίτημα του Δήμου Καστοριάς  σύμφωνα με το οποίο,  στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί  στις 11 Νοεμβρίου  με αφορμή τον εορτασμό  της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης, ένα τμήμα του στρατού να παρελάσει με  στολές οι οποίες  χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων», σημείωσε.

Φράγματα Νεστορίου και Διποταμίας ήταν μεταξύ των θεμάτων τα οποία έθεσε στον υφυπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα. « Το συμπέρασμα από τη συνάντηση που είχαμε  στην οποία συμμετείχε και ο  δήμαρχος Νεστορίου  Χρήστος Γκοσλιόπουλος,  είναι  ότι το  φράγμα  Νεστορίου βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό  δρόμο και πολύ σύντομα  ξαναρχίζουν οι εργασίες  κατασκευής του.

Θα κατασκευαστεί και το  φράγμα της  Διποταμίας γιατί  όπως αποφάσισε η κυβέρνηση,    έργα τα οποία  βρίσκονται  σε εξέλιξη σε ορεινές και σε νησιωτικές μειονοτικές περιοχές, είναι άμεσης προτεραιότητας για  λόγους   εθνικούς, κοινωνικούς, αναπτυξιακούς. Θα ολοκληρωθούν πολύ  γρήγορα». Ανέφερε ο Βουλευτής.

Στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή  έθεσε τα   ζητήματα του ΤΑΡ και της θέρμανσης  στην περιοχή μας.

 «Ήταν γνώστης και με  διαβεβαίωσε ότι οι  αγωγοί από τη  ΔΕΔΑ, θα ξεκινήσουν μέσα στο  2020. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι προηγούμενοι, είτε ως κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως περιφερειακή αρχή, είχαν αφήσει την περιοχή μας απ έξω. Από τους  τελευταίους  θα παίρναμε   φυσικό αέριο.

Ήδη για τον χειμώνα που έρχεται, αντιλαμβάνομαι, διαισθάνομαι, ακούω, γνωρίζω  ότι θα υπάρξει βελτίωση στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.  Τα άλλα μεγάλα θέματα τα οποία έθεσα στον Κώστα Καραμανλή, ήταν  η σήραγγα  της Κλεισούρας και η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καστοριάς. Ήταν  γνώστης. Δήλωσε πως εφόσον διαπιστώσει ο ίδιος την ωριμότητα του έργου μπορεί να προχωρήσει στην δημοπράτηση της σήραγγας».  Τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Αποκορύφωμα της δραστηριότητάς μου των τελευταίων   15 ημερών  στην Αθήνα, ήταν το ότι επιδίωξα και βρέθηκα στο  γραφείο του πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη. Είχα ιδιαίτερη συνάντηση μαζί του κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Καστοριά και τη Δυτική Μακεδονία  γενικότερα.

Θέλω να σας πω ότι  υπογράμμισα ότι ένα μεγάλο έργο το οποίο πρέπει να κατασκευαστεί στην αρχή της τετραετίας  της κυβέρνησης, πρέπει να είναι η  σήραγγα της Κλεισούρας με την ταυτόχρονη αναβάθμιση του  αεροδρομίου της Καστοριάς. Εξήγησα στον Πρωθυπουργό ότι η σήραγγα της Κλεισούρας θα  γεφυρώσει τους δύο κάθετους άξονες της Δυτικής Μακεδονίας. Δηλαδή τον κάθετο άξονα Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή και  τον  κάθετο άξονα Νίκης – Κοίλων. Και θα φέρνει σε άμεση επικοινωνία την Καστοριά με την Εορδαία. Επισήμανα ακόμη   ότι  η διαδρομή της μιας ώρας θα μειωθεί  σε  30 με 40 λεπτά. Αυτό  θα φέρει σε επικοινωνία τις  δύο περιοχές και κυρίως θα είναι  πολύ εύκολη  η πρόσβαση  των  κατοίκων της Εορδαίας προς το αεροδρόμιο της Καστοριάς . Ο Πρωθυπουργός  έδειξε ενδιαφέρον για τα δυο αυτά  έργα.

Πεποίθησή μου και μεγάλη μου προσπάθεια είναι αυτά τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας να  γίνουν δυο- τρία πράγματα τα οποία θα αναβαθμίσουν τις προοπτικές του Νομού μας», τόνισε ο κ. Τζηκαλάγιας.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνάντηση που είχε στο  γραφείο του με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς  Δημήτρη  Σαββόπουλο και τον δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη τους οποίους και ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στην Αθήνα.

«Συναποφασίσαμε για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών μας, για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και τον προγραμματισμό για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων.    Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία του τόπου μας να συνεργαζόμαστε, να είμαστε σε άμεση επικοινωνία, μονιασμένοι και ενωμένοι στις διεκδικήσεις μας γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να μην πετύχουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει.

Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη αλλά  όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο. Από εμάς εξαρτάται να ρίξουμε εμπόδια, τείχη και στο τέλος, το αποτέλεσμα θα είναι καλό και θα έχουμε ολοκληρώσει την αποστολή μας», κατέληξε ο κ. Τζηκαλάγιας.

Ελένη Ψωμαδάκη

Προηγούμενο Άρθρο

EATBEANS: Ένα μαγαζί γεμάτο παράδοση και θρεπτική αξία «φυτρώνει» στην καρδιά της Καστοριάς!

Επόμενο Άρθρο

Αγώνες Street Handball διοργάνωσε ο Α.Ο.Α.Καστοριάς (φωτογραφίες)

Τελευταία από Τοπικά Νέα