Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Καστοριάς (φωτο+video)

κατηγορία : Δυτική Μακεδονία/Τοπικά Νέα από

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Π.Ε. Καστοριάς πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης του Νομού μας, για το σχέδιο διορισμού – προσοντολογίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.

Όπως δήλωσαν, το συγκεκριμένο ν/σ είναι ένα εμπόριο ελπίδας πρός χιλιάδες εκπαιδευτικούς, περιφρονεί τους αναπληρωτές και δημιουργεί προϋποθέσεις για έναν επικίνδυνο για τον κλάδο τους «κανιβαλισμό», καθώς διασπά σε πολλές ομάδες τους εκπαιδευτικούς και οδηγεί σε αλληλοφάγωμα.

Μετά το πέρας της διαμαρτυρίας, οι εκπαιδευτικοί μετέβησαν στο γραφείο της Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπίας Τελιγιορίδου, όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα. Να σημειωθεί, ότι η κα Τελιγιορίδου απουσίαζε στην Αθήνα λόγω υποχρεώσεών της στο Υπουργείο και το ψήφισμα παρέλαβε εκπρόσωπος του γραφείου της.

Ε.Ψ.

Ακολουθούν δηλώσεις της προέδρου του Συλ. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Αγγελικής Βόλτση και της Βάσως Μαλέα αιρετής εκπροσώπου ΠΥΣΠΕ Δυτ. Μακεδονίας