Στέλιος Φουλιράς: «Το νερό της πόλης δεν έχει κανένα πρόβλημα»

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Με δηλώσεις του στο fonikastorias.gr, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς Στέλιος Φουλιράς επιβεβαίωσε ότι το νερό της πόλης της Καστοριάς δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Φουλιρά:

«Η πηγή Μπέης Μπουνάρ, είναι επικουρική για την πόλη της Καστοριάς.

Το 95% της πόλης υδρεύεται από τις πηγές Κορομηλιάς. Όταν υπάρχει θέμα πτώσης της πίεσης   – συνήθως το καλοκαίρι συμβαίνει – τη χρησιμοποιούμε επικουρικά.

Εμείς κάνουμε συνέχεια μετρήσεις στις πηγές και παραπάνω από τις κανονικές που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε.

Κατά την παρακολούθηση, στη συγκεκριμένη πηγή διαπιστώθηκε υπέρβαση του ανωτάτου  επιτρεπτού ορίου της τιμής του τετραχλωροαιθενίου  (14μg/l  με όριο τα 10 μg/l). Πρόκειται για την ίδια ουσία που είχε ανιχνευθεί και στο νερό του Δισπηλιού.

Το νερό της πόλης δεν έχει πρόβλημα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Επαναλαμβάνω για να μην υπάρξει αναστάτωση, ότι η συγκεκριμένη πηγή χρησιμοποιείται επικουρικά όταν υπάρχει έλλειψη νερού στις πηγές Κορομηλιάς. Μόλις διαπιστώσαμε το πρόβλημα  την κλείσαμε . Όταν η πηγή είναι κλειστή, δεν υπάρχει θέμα .

Ίσως παρουσιαστεί πρόβλημα το καλοκαίρι που πέφτει η στάθμη του νερού . Δεν θα μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε, αν βέβαια, συνεχίσει να ανιχνεύεται η συγκεκριμένη ουσία.

Εμείς, πήραμε καινούργια δείγματα , τα δώσαμε για εξέταση στον εδώ εξωτερικό μας συνεργάτη αλλά και εγώ ο ίδιος πήγα στο εργαστήριο του Α.Π.Θ. και περιμένουμε τις επόμενες μέρες τα αποτελέσματα.

Μπορεί να είναι κάτι στιγμιαίο. Μακάρι να είναι κάτι στιγμιαίο.

Από πλευράς μου έχω κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Επισκέφθηκα τον Εισαγγελέα, ενημέρωσα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.»