Σε ανώτερο επίπεδο προσβασιμότητας η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης: 8.000 τίτλοι ομιλούντων βιβλίων για άτομα με αναπηρία όρασης

/

Με 8.000 τίτλους ομιλούντων βιβλίων εμπλουτίζεται η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, αποκτώντας τη δική της Ακουστική Βιβλιοθήκη. Πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά και αποδεικνύοντας στην πράξη την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, ο Δήμος Κοζάνης κάνει ένα ακόμη βήμα στο επίπεδο της προσβασιμότητας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, επιστημονικά συγγράμματα, μυθιστορήματα, διηγήματα, παιδικά βιβλία, τεχνικά εγχειρίδια και δεκάδες άλλες κατηγορίες βιβλίων, είναι διαθέσιμα για δανεισμό, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα των αναγκών των ατόμων με αναπηρία όρασης.

«Η στήριξη του Δήμου Κοζάνης στα άτομα με αναπηρία είναι διαχρονική και συνεχής. Η σημερινή πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια πολλών άλλων δράσεων που υλοποιούμε, όπως οι αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στη νοηματική γλώσσα, με ηχητική περιγραφή και υποτιτλισμένες. Επίσης έχουμε εγκαταστήσει μια πρωτοπόρα εφαρμογή για την εξυπηρέτηση κωφών και βαρήκοων ατόμων στα δημοτικά κτήρια, ενώ στο προσεχές διάστημα θα εγκατασταθεί ο  εξοπλισμός πλοήγησης  και προσανατολισμού στις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας, για την εξυπηρέτηση ατόμων με οπτική αναπηρία. Και συνεχίζουμε», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η  πρωτοβουλία της Ακουστικής Βιβλιοθήκης υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος θέλοντας να άρει τους αποκλεισμούς και να ενισχύσει την κοινωνική ενσωμάτωση των πολιτών με αναπηρία όρασης, πραγματοποίησε τη δωρεά του εξοπλισμού. Όπως επεσήμανε η πρόεδρος Ειρήνη Χρηστάκη «Η Ακουστική Βιβλιοθήκη δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να καλύψουν ένα αναφαίρετο δικαίωμα, αυτό της ισότιμης και ελεύθερης προσβασιμότητας στη γνώση. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Κοζάνης για τη συνεργασία».

Σημειώνεται, ότι στον χώρο της «Κοβενταρείου» θα είναι διαθέσιμος και  εκτυπωτήςγραφήςBraille(κώδικας ανάγνωσης και γραφής ατόμων με προβλήματα όρασης).Ο εκτυπωτής θα καλύψει τόσο τις ιδιωτικές ανάγκες των ατόμων με οπτική αναπηρία όσο και τιςανάγκες των δημόσιων υπηρεσιών σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες θα μπορούν να διευκολύνουν τους πολίτες, εκτυπώνοντας τα έγγραφά τους σε Braille.

Βίντεο: https://youtu.be/4jFfLynN7Yk

Γραφείο Τύπου Δήμου Κοζάνης

Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη Βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια στον Μητροπολίτη Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Ι. Μητρόπολη Καστοριάς: Η πρώτη εβδομάδα στην Καστοριά του Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 1η διαδικτυακή επιστημονική συνάντηση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, που διοργανώνουν το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Παράρτημα Καστοριάς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Στις 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε διάλεξη με τίτλο: «Παίγνια Καταδίωξης – Διαφυγής (Κλέφτες και  Αστυνόμοι για μεγάλους)»