Πρόσκληση προς τους δεινούς πεζοπόρους κι όχι μόνο

/
23-25.07.2021. Θέλουμε να ενώσουμε πεζοπορικά το Ζαγόρι με τις Πρέσπες, μέσω του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης και του Νεστορίου, στα χνάρια της ρωμαϊκής Εγνατίας. Δυο από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, της ορεινής Ελλάδας ιδιαίτερα, εμπεδωμένους διεθνώς τουριστικούς προορισμούς, μια ζώνη ορεινών όγκων που ενώνουν χώρες, λαούς και πολιτισμούς της νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε μια σχεδόν αναλλοίωτη και μοναδική φύση, με μια κοινή ιστορία και προορισμό. Ειρήνη, συμμετοχή, ένας κόσμος. One Free Green World.
Η επέκεινα χώρα στο πλαίσιο της πολύ-εκδήλωσης YONDER για τους νέους και το κλίμα, ταυτόχρονα με ενέργειες για τη διαμόρφωση, προώθηση και προβολή του σχεδίου με τη συνεργασία των δημοσίων αρχών και άλλων οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών, ξεκίνησε την εξερεύνηση του πεδίου. Μια συνολική απόσταση, δεκαπέντε ημερήσιων διαδρομών (7-20 χλμ ανα τμήμα).
Την Παρακευή, 23/7 θα συγκεντρωθούμε στο Νεστόριο το βράδυ. Το Σάββατο το πρωί, θα περπατήσουμε από το σημείο «Βαρέλια» πλησίον του χωριού Αρρένες ως το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στον Γράμμο, όπου θα γευματίσουμε, ξεκουραστούμε, συνεδριάσουμε, δειπνήσουμε, διασκεδάσουμε, διανυκτερεύσουμε. Την Κυριακή το πρωί θα κάνουμε μια άλλη τετράωρη πεζοπορία από το Πάρκο στο Νεστόριο διαμέσου της Παλαιάς και Νέας Κοτύλης, όπου θα γευματίσουμε και αποχαιρετιστούμε.
Ένα δώρο που θα αποκαλύψουμε αργότερα, θα αποκτήσουν όσοι συμμετάσχουν στο σύνολο των 15 διαδρομών. Ευπρόσδεκτες Οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών που επιθυμούν να συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές.
Τα μονοπάτια ειναι πρώτα απ´ όλα βίωμα. Άμα τα βάλουμε στο μυαλό μας θα εχουν ήδη γίνει. Ηπειρος, Δυτική Μακεδονία, νησιά, ολη η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ένα μοναδικό δίκτυο μονοπατιών (και κάπου – κάπου γκαλντεριμιών), να γίνει ενας διεθνής προορισμός της νεολαίας και όλων των ηλικιών, την εποχή του αγώνα για τη διατήρηση του κλίματος και ανάκτησης μετά την κατάκτηση της φύσης. Μια απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων ξεκινάει με το πρώτο!
Δήλωση συμμετοχής: info@epekeinahora.gr
epekeinahora.gr
Προηγούμενο Άρθρο

126.084,46€ οικονομική ενίσχυση από τον ΕΛΓΑ στο Νομό Καστοριάς – Οι οικονομικές ενισχύσεις ανά νομό

Επόμενο Άρθρο

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον Σπήλιο Λιβανό η ρύθμιση για τις πληρωμές του παγετού «Άνοιξη 2021»- Ξεκινούν οι προκαταβολές

Τελευταία από Ελλάδα