Προτάσεις του Συλλόγου «ΟΜΟΝΟΙΑ» Καστοριάς για άμεσες παρεμβάσεις στην πλατεία Ομονοίας

Θέμα: «Προτάσεις άμεσων παρεμβάσεων στην πλατεία Ομονοίας προς την κ. Πρόεδρο Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Καστοριάς (Τοπ. Κοινότητα Καστοριάς) κ. Χαρούλα Κουράκλη»

Σας γνωρίζουμε ότι, σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καστοριάς, κ. Χαρούλας Κουράκλη, με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ζητήσαμε και επισημάναμε, με βάση το αρχικό πλαίσιο συνεργασίας μας, τις παρακάτω παρεμβάσεις, που κατά την άποψή μας χρειάζονται να γίνουν άμεσα για τον περαιτέρω εξωραϊσμό και καλλωπισμό της πλατείας «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», δηλαδή:

1) Άμεση αντικατάσταση του plexiglass του ρολογιού της πλατείας, το οποίο αποτελεί δωρεά του Συλλόγου μας, όπου και αναγράφεται «Πολιτιστικός Σύλλογος ΟΜΟΝΟΙΑ, Πλατεία ΟΜΟΝΟΙΑΣ», αντικατάσταση των λαμπτήρων εντός του πλαισίου αυτού και συντήρηση του ρολογιού, ενέργεια για την οποία χρειάζεται η αλλαγή μιας μπαταρίας για να ξανασυνδεθεί ο μηχανισμός του ρολογιού με το δορυφόρο και να λειτουργήσει εκ νέου.

2) Συντήρηση και επαναλειτουργία του αρδευτικού δικτύου στα παρτέρια της πλατείας ώστε να συντηρηθεί και να διατηρηθεί το υπάρχον «πράσινο».

3) Πυκνή φύτευση επιπλέον παρόμοιων με τα υπάρχοντα έρποντα φυτά, για κάλυψη των κενών.

4) Προσπάθεια επαναλειτουργίας «του σιντριβανιού» της πλατείας, με χρήση του υπάρχοντος εγκατεστημένου μηχανήματος.

5) Περαιτέρω φωτισμός της πλατείας και πέριξ αυτής – αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων.

6) Καθαριότητα, κόψιμο χόρτων, αντικατάσταση σπασμένων μαρμάρων της πλατείας, όπως και των ξύλινων κιγκλιδωμάτων στην πίσω πλευρά αυτής και περιποίηση παγκακιών της πλατείας.

7) Αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων που φωτίζουν τις βυζαντινές εκκλησίες στην Πλατεία Ομόνοιάς και τοποθέτηση φωτισμού, τουλάχιστον ενός μεγάλου προβολέα, για το φωτισμό της βυζαντινής εκκλησίας των Αγίων Τριών, κάτω από την πλατεία Ομονοίας στο δρόμο από και προς το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.

8) Ενημέρωση – σύσταση και από την πλευρά της Τοπικής Κοινότητας, τόσο προς τη Δημοτική Αστυνομία, όσο και προς την Τροχαία του Α.Τ. Καστοριάς, για τη λήψη μέτρων κατά της παράνομης στάθμευσης πέριξ της πλατείας, στα κράσπεδα και πεζοδρόμια αυτής (π.χ. στάθμευση πάνω στη διασταύρωση και πάνω στη ράμπα που οδηγεί μέσα στην πλατεία), παρά την υπάρχουσα σήμανση και τα κολονάκια για αποτροπή παράνομου παρκαρίσματος.

Θεωρούμε δεδομένη τη μεταξύ μας συνεργασία, όπως και το συνεχές και έντονο ενδιαφέρον του Συλλόγου μας, ανάλογα με τις δυνάμεις του, για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής πέριξ της πλατείας ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ευελπιστούμε πως κάποιες από τις προτάσεις μας θα υλοποιηθούν, με σκοπό τον εξωραϊσμό και την ακόμη μεγαλύτερη χρήση της πλατείας, κυρίως από τα μικρά παιδιά, που ευτυχώς κάθε απόγευμα τη γεμίζουν και δίνουν ζωή στην περιοχή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ – ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΥ

«ΟΜΟΝΟΙΑ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας

Επόμενο Άρθρο

Ακυρώνεται η εκδήλωση εορτασμού του Προφήτη Ηλία στη Διποταμία

Τελευταία από Τοπικά Νέα