/

Παρουσίαση ενδιαφέρουσας πρότασης για την αναβάθμιση του Αρχοντικού Βέργου από την Αρχιτέκτονα Ευδοξία-Ηρώ Γ. Γκολομπία (φωτο)

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση σχετικά με την αναβάθμιση του αρχοντικού Βέργου, παρουσίασε η αρχιτέκτων Ευδοξία – Ηρώ Γκολομπία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, στον χώρο του αρχοντικού.

Η Ευδοξία – Ηρώ Γκολομπία, κόρη του αείμνηστου συλλέκτη Γιώργου Γκολομπία και μια από τους δωρητές του αρχείου Λεωνίδα Παπάζογλου, επέλεξε να υλοποιήσει τη διπλωματική της εργασία στο αρχοντικό Βέργου.

Η συγκεκριμένη πρόταση κατά την παρουσίαση της στους καθηγητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ έτυχε πολλής καλής κριτικής.

Η κα Γκολομπία, αποδέχτηκε την πρόσκληση του αντιδημάρχου Πολιτισμού Δρ. Λεωνίδα Παπαδημητρίου και παρουσίασε την πρότασή της στην εκδήλωση η οποία έγινε στον χώρο του αρχοντικού.

Μεταξύ άλλων προτείνει τη διαμόρφωση ενός μουσειακού χώρου έκθεσης του φωτογραφικού αρχείου του Λεωνίδα Παπάζογλου στον χώρο του αρχοντικού Βέργου. Αξιοποίηση του τον περιβάλλοντος χώρο του κτιρίου αλλά και τη διαμόρφωση ενός νέου βοηθητικού κτίσματος. Επίσης προτείνει τη μετατροπή του χώρου της αυλής σε καφέ το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από το μουσείο και τοποθέτηση ειδικών καθισμάτων στον εξωτερικό χώρο.

Την αρχιτέκτονα προλόγισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δρ. Λεωνίδας Παπαδημητρίου επισημαίνοντας ότι η πρόταση της είναι υλοποιήσιμη και πως υπάρχουν αρκετά χρηματοδοτικά προγράμματα στα οποία θα μπορούσε να ενταχθεί.

fonikastorias.gr Σ.Ι. – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Εγκαινιάστηκε το Εκλογικό Κέντρο της υποψήφιας δημάρχου Καστοριάς Κατερίνας Σπύρου (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Μακελειό στη Σρι Λάνκα ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών