Πέτρος Τόσκος: «Επανεκκίνηση της ΔΕΥΑΚ για να αποκτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της»

Για επανεκκίνηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ προκειμένου να αποκτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της, έκανε λόγο ο νέος πρόεδρος της επιχείρησης Πέτρος Τόσκος.

Τον κ. Τόσκο πρότεινε για την προεδρία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθές. Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκαν και τα μέλη του Δ.Σ της επιχείρησης.

Στις δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο κ. Τόσκος, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καστοριάς που του ανέθεσε την προεδρία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, ανακοίνωσε τις πρώτες κινήσεις που θα γίνουν από πλευράς Δ.Σ., με στόχο την εξυγίανση της επιχείρησης, για να αποκτήσει όπως χαρακτηριστικά είπε, τη χαμένη αξιοπιστία της και να την αγαπήσουν οι πολίτες.

«Να είστε σίγουροι ότι θα κάνω το παν ώστε αυτή η επιχείρηση να βρει τον βηματισμό της και να κάνει την επανεκκίνησή της. Κι εγώ και οι συνεργάτες μου, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Μαζί με τον Δήμαρχο, αμέσως μετά τις εκλογές, ανοίξαμε τα χαρτιά της επιχείρησης. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για το τι βρήκαμε. Σίγουρα έχουμε βρει πολλά προβλήματα. Αυτό όμως, δεν μας πτοεί ώστε να συνεχίσουμε και να βάλουμε μία τάξη στο μέλλον.

Όσον αφορά στο χρέος στη ΔΕΗ, σίγουρα είναι ένα χρέος το οποίο είναι τεράστιο. Δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσουμε. Με παρεμβάσεις όμως που θα κάνουμε στην Αθήνα με τον Δήμαρχο και κάποιες προσωπικές συζητήσεις με αρμόδιους Υπουργούς, πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση.

Ο κ. Τόσκος ανέφερε ακόμη ότι η πρώτη απόφαση την οποία θα κληθεί να πάρει το νέο Δ.Σ. θα αφορά στη ρύθμιση των χρεών των δημοτών, επισημαίνοντας ότι θα είναι μια πολύ ευνοϊκή ρύθμιση προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Η πόλη της Καστοριάς έχει 8.200 ρολόγια, δηλαδή 8.200 καταναλωτές και αυτοί που ανταποκρίνονται είναι μόνο 2.100. 6.100 συνδημότες μας δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Κ», σημείωσε και δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν με σκοπό τη ρύθμιση των χρεών των πολιτών.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Οι πρώτες προτάσεις του Συνδυασμού «τελευταία ευκαιρία» στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

ΚΕΠ – Εποχικό επίδομα: Αιτήσεις από σήμερα – Οι δικαιούχοι & η διαδικασία

Τελευταία από Τοπικά Νέα