Ο Σύλλογος «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς» έκοψε την βασιλόπιτά του (φωτογραφίες)

/

Την βασιλόπιτά του έκοψε χθές το απόγευμα, ο Σύλλογος ” Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του μουσείου, παρουσία εκπροσώπων των αρχών της περιοχης μας και πολύ κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο. Στην συνέχεια ευλόγησε την βασιλόπιτα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος μεταξύ άλλων, συνεχάρη και το Δ.Σ του συλλόγου για το έργο του.

Στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας μπήκε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα N. Καστοριάς Μάρκος Λάτσιος, ο οποίος προέβη στον απολογισμό των δράσεων που έγιναν κατά την χρονιά που πέρασε και αναφέρθηκε παράλληλα στον προγραμματισμό που υπάρχει για φέτος.

Ο κ. Λάτσιος στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο που έγινε με σκοπό την ψηφιακή αναβάθμιση του μουσείου το οποίο περιλαμβάνει: ψηφιοποίηση της βιβλιοθήκης του, τοποθέτηση οθόνης  Touch Screen με εφαρμογή κέντρου πληροφοριών, λειτουργία πολύγλωσσης ξενάγησης με χρήση QR Code και κατασκευή νέας ιστοσελίδας.

Την υλοποίηση του έργου, ανέλαβε αφιλοκερδώς ο απόστρατος στρατιωτικός Γιώργος  Γουγούσης, ο οποίος έχει σπουδάσει πληροφορική.

“Όλες οι ενέργειες αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, έγιναν και θα γίνουν με γνώμονα την βελτιστοποίηση της εμπειρίας του επισκέπτη και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ξενάγησης στο μουσείο. Προσπαθώντας όμως, να μην διαταραχθεί η ισορροπία μεταξύ της ιστορικής μνήμης και παράδοσης με την καλπάζουσα τεχνολογία”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα” Μάρκος Λάτσιος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν, η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, τόσο – όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Λάτσιος – για την διαχρονική προσφορά της στο μουσείο όσο και για την σημαντική συμβολή της κατά το τελευταίο διάστημα για την  ανάδειξη του μουσείου στο πανελλήνιο, καθώς και ο Γιώργος Γουγούσης, ο οποίος όπως προαναφέρθηκε, υλοποίησε αφιλοκερδώς, το έργο της ψηφιακής αναβάθμισης.

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Α.Π.Σ. Καστοριάς “ΙΚΜΑΔΑ”: Εξετάσεις Μαύρων Ζωνών Ελληνικής Ομοσπονδίας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

Επόμενο Άρθρο

Νέα ήττα για την Καστοριά και μεγάλος προβληματισμός για τη συνέχεια

Τελευταία από Εκδηλώσεις