Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στο Νεστόριο (σειρά φωτογραφιών)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Ο Δήμος Νεστορίου, με την συμπλήρωση 76 χρόνων από την έναρξη του αντιστασιακού αγώνα κατά των κατακτητών στην περιοχή μας, οργάνωσε σήμερα εκδήλωση τιμής και μνήμης.

Το πρωΐ, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Ταξιαρχών Νεστορίου και μνημόσυνο, υπέρ των πεσόντων, την περίοδο 1904 – 1949. Ακολούθησε στο Μνημείο των Πεσόντων, Επιμνημόσυνη Δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και Έπαρση της Σημαίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η  Βουλευτής της Ν.Δ. του Νομού μας, Μαρία Αντωνίου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας & Εμπορίου, Πασχάλης Βάσσος, ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, εκπρόσωποι κομμάτων, Αστυνομιές αρχές και δημότες του Δήμου Νεστορίου.

Μετά την εκδήλωση, οι επίσημοι και το κοινό επικέφθηκαν την Έκθεση Ζωγραφικής του Κων/ντίνου Σουλτανίδη και της Αθηνάς, που λειτουργεί στο Κέντρο Ενημέρωσης Γράμμου.

Στέργιος Γ. Ιατρού