Ο εορτασμός της Αποκριάς στην πόλη και τον Νομό μας (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Με την παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας και ξένων επισκεπτών, αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Μπουμπούνας και του Χάσκαρη, τόσο στην πόλη της Καστοριάς, όσο και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες του Νομού μας, ενώ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το Αποκριάτικο Καρναβάλι της Μεσοποταμίας και οι άλλες εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινότητας.

Στον Δήμο Άργους Ορεστικού, τηρήθηκε και φέτος το έθιμο της Παλιαπούλιας.

Μεγάλες Μπουμπούνες ανάφτηκαν από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους σε όλες σχεδόν τις γειτονιές της πόλης μας (Ομόνοια, Απόζαρι, Καλλιθέα, Χλόη, ΛΥΒ, κ.α.) και των άλλων Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, με προσφορά κρασιού και σαρακοστιανών, κάνοντας παράλληλα και τον Χάσκαρη.

Η κεντρική εκδήλωση του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στο Ντολτσό (με ρίψη εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων), όπου η πλατεία κατακλύστηκε από συμπολίτες μας και ξένους επισκέπτες.

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα, βοηθούντος και του καλού καιρού, πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας αλλά και οι ξένοι επισκέπτες που ξεχύθηκαν στην εξοχή, με τις πατροπαράδοτες λαγάνες και τα διάφορα σαρακοστιανά, πετώντας παράλληλα και τον χαρταετό.

Η Καστοριά, το τριήμερο της Αποκριάς, «βούλιαξε» πραγματικά από τις χιλιάδες των ξένων επισκεπτών. Χρόνια είχε να δεί τόσους ξένους επισκέπτες η πόλη μας, την Αποκριά και να ξαναζωντανέψει, έστω και για λίγες μέρες. Πρέπει όμως κι εμείς από τη μεριά μας, αυτόν τον κόσμο που τιμά τον τόπο μας, να του προφέρουμε και άλλες όμορφες εικόνες, πέρα του ανάμματος μόνο της «Μπουμπούνας», στην προκειμένη περίπτωση. Θα μπορούσαν επί παραδείγματι, πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας, να παρουσιάσουν τοπικούς χορούς, με τοπικές ενδυμασίες, εμπλουτίζοντας και δίνοντας μιά επι πλέον ευχάριστη νότα στην εκδήλωση της «Μπουμπούνας», τουλάχιστον μέσα στη πόλη. Ας την έχει λοιπόν κατά νού αυτή την πρότασή μας, η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει.

Από το άναμμα της «Μπουμπούνας» στο Ντολτσό

 

Από το άναμμα της «Μπουμπούνας στην Ομόνοια

 

Από το άναμμα της «Μπουμπούνας» στο Απόζαρι