Ο Δήμος Καστοριάς ξεκίνησε την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στην πόλη (φωτογραφίες)

 

Περισσότερα από 100 τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην πόλη!

Την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους της πόλης έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Καθημερινότητας του Δήμου Καστοριάς.

Η εκστρατεία αυτή πραγματοποιείται με σκοπό τόσο τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, όσο και την επίλυση του προβλήματος έλλειψης χώρων στάθμευσης.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θόδωρος Λιάμης, μόνο στην πόλη της Καστοριάς έχουν εντοπιστεί περισσότερα από εκατό εγκαταλελειμμένα οχήματα τα οποία αποτελούν και εστία μόλυνσης.

«Βρίσκουμε σε όλους τους δρόμους. Έχει παντού. Σε όλη την Καστοριά. Σε κάθε στενό, σε κάθε δρόμο έχει και από ένα εγκαταλελειμμένο όχημα.

Ξεκινήσαμε από τις 2 Σεπτεμβρίου να ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες με ειδοποιητήρια τα οποία κολλούσαμε στα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος αφού ειδοποιηθεί, μέσα σε 45 μέρες να το πάρει το αυτοκίνητό του από το σημείο που το έχει αφήσει. Αν δεν το πάρει, το αποσύρουμε εμείς και το κρατάμε δέκα μέρες στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Αν πάλι ζητήσει να το πάρει πίσω τότε, πληρώνει πρόστιμο αξίας 150 ευρώ όπως ορίζει ο νόμος και το παίρνει,με την προϋπόθεση όμως να το αφήσει   σε δικό του χώρο και όχι σε δημόσιο», τόνισε ο κ. Λιάμης.

Τα οχήματα τα οποία θα αποσυρθούν, θα συγκεντρωθούν για ένα χρονικό διάστημα στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στο Τελωνείο και από κει και πέρα, ο Δήμος Καστοριάς θα ξεκινήσει τις διαδικασίες απόσυρσης.

«Αν κάποιος εντοπίσει στη γειτονιά του εγκαταλελειμμένο όχημα μπορεί να ενημερώσει την Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Καθημερινότητας», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος και επισήμανε ότι ανάλογες ενέργειες θα γίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες της Καστοριάς.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ακυρώνεται η εκδήλωση του Συλλόγου Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας

Επόμενο Άρθρο

Διάλεξη με θέμα "Οδηγώ με ασφάλεια τον χειμώνα" από το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα