Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος στην Καστοριά (φωτο)

Τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, τέθηκαν στον γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο, ο οποίος επισκέφθηκε χθές την Καστοριά.

Το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς σύσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, μέλη του Δ.Σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Στρατάκος ενημερώθηκε αναλυτικά για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τον πρωτογενή τομέα στην Καστοριά, με κυρίαρχα το κόστος παραγωγής, την ασφαλιστική κάλυψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και τις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα «Ελληνική Κόκκινη Φυλή Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής», το οποίο αφορά στη διατήρηση των αυτόχθονων φυλών με σκοπό τη διάσωση της ελληνικής κόκκινης φυλής των βοοειδών. Το πρόγραμμα, υλοποιεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών και Κτηνοτροφικών προϊόντων Καστοριάς με μεγάλη επιτυχία και συμμετέχουν σε αυτό αρκετοί κτηνοτρόφοι.

«Θεωρούμε ότι η συνάντηση κινήθηκε προς τη θετική κατεύθυνση. Ελπίζουμε τα ζητήματα τα οποία θέσαμε να επιλυθούν σύντομα γιατί στην Καστοριά καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μετά την «κατάρρευση» της γούνας και την κατάργηση των εργοστασίων του λιγνίτη.

Ευελπιστούμε σε μια καλή συνεργασία με το Υπουργείο για την επίλυση των θεμάτων που μας απασχολούν», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς Δημήτρης Μόσχος.

«Είμαι ευτυχής γιατί διαπίστωσα ότι στην Καστοριά μιλάμε για ένα ζωντανό κύτταρό, μιλάμε για μια κυψέλη η οποία δουλεύει ακατάπαυστα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των θεμάτων του αγροτικού δυναμικού της περιοχής.

Έγινε ένας γόνιμος διάλογος. Μείναμε πάρα πολύ στο ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων γιατί δεν είναι ένα ζήτημα μόνο τοπικό, δεν είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει να κάνει μόνο με ένα προϊόν ή μόνο με μια κατηγορία ανθρώπων. Είναι οριζόντιο. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και το αντιμετωπίζουμε. είναι ένα θέμα το οποίο βρίσκεται πάρα πολύ ψηλά στην ατζέντα μας και είναι υψηλής προτεραιότητας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ελληνικά προϊόντα χαρακτηρίζονται από την υψηλή τους ποιότητα. Αυτό είναι και το κομμάτι που τα διαφοροποιεί και τους δίνει προστιθέμενη αξία.

Μέσω της διαδικασίας των ελληνοποιήσεων και η τιμή πέφτει και η φήμη του προϊόντος υποβαθμίζεται. Κι εδώ, θα πρέπει να δούμε τον βέλτιστο δυνατό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Και το αντιμετωπίζουμε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος.

Ακολούθησε επίσκεψη σε κτηνοτροφικές μονάδες της Καστοριάς.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Κόμπι Mπράιαντ: Μία κατηγορία μόνος του...

Επόμενο Άρθρο

Ετήσιος χορός του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα