Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ αγνοώντας το εθνικό συμφέρον και αδιαφορώντας για το μέλλον των εργαζομένων»

Η ΝΔ ξεπουλάει τη ΛΑΡΚΟ μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς νικελίου στον πλανήτη και μάλιστα σε μια εποχή που η αξία του εκτινάσσεται καθώς αποτελεί βασικό στοιχείο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στη χρήση των οποίων στρέφεται η διεθνής κοινότητα.

Αγνοεί την στρατηγική σημασία της εταιρίας καθώς στην Ελλάδα βρίσκονται τα μοναδικά σιδηρονικελιούχα κοιτάσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανάμεσά τους και ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα που εκμεταλλεύεται η ΛΑΡΚΟ στην Καστοριά παραδίδεται και αυτό στο ιδιωτικό κέρδος.

Η ΝΔ εξυπηρετώντας το αίτημα των επενδυτών προχωράει ταυτόχρονα στην απόλυση των εργαζομένων, τους οποίους θεωρεί βαρίδια για τους ιδιώτες, αδιαφορώντας για το μέλλον τους.

Το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ στρέφεται ξεκάθαρα εναντίον της εθνικής οικονομίας και των εργαζομένων της επιχείρησης. Η ΝΔ για άλλη μια φορά αποδεικνύει πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το κέρδος για τα μεγάλα συμφέροντα. Και για μια άλλη φορά η Π.Ε. Καστοριάς ζημιώνεται από τις αποφάσεις της ΝΔ.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Προηγούμενο Άρθρο

Στις 9.00 π.μ. θα ξεκινήσουν αύριο τη λειτουργία τους τα σχολεία στον Δήμο Νεστορίου

Επόμενο Άρθρο

Οι προοπτικές και τα προβλήματα του Εμπορίου στη συνάντηση του νέου Προεδρείου της ΕΣΕΕ με τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη (φωτο)

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς: NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση για αύριο Πέμπτη 13/04/24

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για αύριο Πέμπτη 13/04/24, λόγω δείκτη επικινδυνότητας (3), απαγορεύεται η διέλευση, παραμονής και κυκλοφορίας